Εικόνες εγκατάλειψης που προκαλούν ντροπή επικρατούν στο παλιό νοσοκομείο Αγρινίου, το οποίο μπορεί να βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της πόλης, αλλά μετατρέπεται σιγά – σιγά σε μια εστία μόλυνσης και στέκι παραβατικότητας.

Τον Ιούλιο του 2013 οι εγκαταστάσεις του παλιού νοσοκομείου άρχισαν να ερημώνουν, αφού το ίδρυμα μετεγκαταστάθηκε στο νέο υπερσύγχρονο κτίριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κτίριο του παλιού νοσοκομείου ήταν σε καλή κατάσταση και άμεσα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε άλλη χρήση. 

Ωστόσο, δύο περίπου χρόνια αργότερα παραμένει αναξιοποίητο, παρόλο που διεκδικήθηκε από τον δήμο Αγρινίου.

Οι νεότερες εγκαταστάσεις που υπάρχουν στον χώρο είναι κληροδότημα του Σπ. Τσικνιά. Στη διαθήκη του γίνεται ξεκάθαρη η επιθυμία του, ώστε το κληροδότημά του να χρησιμοποιηθεί για νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η αλλαγή της διαθήκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον αντίποδα, τα υπόλοιπα κτίρια θα έπρεπε θα μπορούσαν να είχαν παραχωρηθεί στον δήμο, ώστε να έχει αποφευχθεί η σημερινή κατάσταση.

Σήμερα, σε ορισμένα τμήματα του κτιρίου απουσιάζουν εντελώς οι πόρτες και πολλά παράθυρα.

Στο εσωτερικό του, τα ξηλωμένα καλώδια, οι σπασμένες πόρτες, τα αναποδογυρισμένα έπιπλα, τα συνθήματα στους τοίχους, τα σκουπίδια στους έρημους διαδρόμους, τα πεταμένα έπιπλά ανάμεσα στα μηχανήματα, τα ξηλωμένα πλακάκια, τα γεμάτα υγρασία ταβάνια που σιγά – σιγά καταρρέουν, συνθέτουν το σκηνικό της απόλυτης εγκατάλειψης.

Την ίδια στιγμή, οι περίοικοι αγωνιούν, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν αποτρέψει κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς.

Με πληροφορίες από το agriniopress.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης