Αγρίνιο: Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε αστυνομικούς

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020, 04:25
Αγρίνιο: Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε αστυνομικούς

Σοβαρή και ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη παρατηρείται, σύμφωνα με πληροφορίες, ως προς τον αριθμό των θετικών κρουσμάτων στο Αστυνομικό Μέγαρο του Αγρινίου.

Το πρωί της Τρίτης υπήρχε η πληροφορία για έναν αστυνομικό υπάλληλο ο οποίος έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό.

Όμως τα δεδομένα άλλαξαν τάχιστα, με την κατάσταση να μοιάζει πολύ πιο σοβαρή.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες του tempo24.gr κάνουν λόγο για 33 διαπιστωμένα κρούσματα σε αστυνομικούς υπαλλήλους.

Ακόμη αναμένονται κι άλλα αποτελέσματα από τα τεστ, με την ανησυχία να είναι έκδηλη για το πώς θα γίνει η διαχείριση της κατάστασης.

Αυτό που αυξάνει τον πονοκέφαλο των ιθυνόντων είναι το ενδεχόμενο να έχει συμβεί μεγάλη διασπορά του ιού. 

Οι αστυνομικοί υπάλληλοι που διαπιστώθηκαν θετικοί έδωσαν δείγματα το Σάββατο και μέχρι σήμερα (Τρίτη) εργάζονταν κανονικά.

Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι πρόκειται για αστυνομικούς από διαφορετικές υπηρεσίες, κάτι που προκαλεί τεράστια αναστάτωση για το πόσο και σε ποιους έχει γίνει η διασπορά του ιού.

Τα 33 πρώτα θετικά κρούσματα είναι ένας μεγάλος αριθμός υπαλλήλων που δημιουργεί «βραχυκύκλωμα» στη λειτουργία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, καθώς πρόκειται για σχεδόν το 1/4 των υπαλλήλων που υπηρετούν εκεί και οι οποίοι αυτομάτως περνούν σε καθεστώς καραντίνας.

Αμέσως δημιουργείται το ερώτημα πώς και με ποιους θα καλυφθούν οι συγκεκριμένες θέσεις, δεδομένου του ήδη υψηλού φόρτου εργασίας που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αστυνομικοί λόγω της καραντίνας.

Η κατάσταση έχει σημάνει συναγερμό και όλοι περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα και των υπόλοιπων τεστ που θα δώσουν την πραγματική εικόνα του προβλήματος.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020, 04:26