Αγωγή σε βάρος του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) και βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θεόδωρου Καράογλου κατέθεσαν ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Σάββας Παναγιωτίδης.

Η αξίωση για συνολική χρηματική αποζημίωσή τους, ύψους 120.000 ευρώ, για ηθική βλάβη, στηρίζεται στον ισχυρισμό ότι κ. Καράογλου, «απέφυγε να ανακαλέσει ως αναληθείς και συκοφαντικές τις δηλώσεις που είχε κάνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ”Μακεδονία της Κυριακής”, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “από τότε που ανέλαβε η κρατική διοίκηση, τα προβλήματα, τα ελλείμματα και η διαφθορά υπάρχουν σε μέγιστο βαθμό”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους ενάγοντες, «αρχικά στον κ. Καράογλου, εστάλη εξώδικη διαμαρτυρία, με την οποία του ζητήθηκε να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη δήλωση, ωστόσο, όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά επιχείρησε με έγγραφη απάντησή του να ισχυρισθεί ότι οι δηλώσεις του αποτελούν “διδάγματα κοινής πείρας”, εμμένοντας ουσιαστικά σε όλες τις συκοφαντικές και προσβλητικές θέσεις του».

«Ο καθένας μας προσβλήθηκε βάναυσα στην προσωπικότητά του και δη στην τιμή, στην επαγγελματική πίστη, στο κύρος του στον πολιτικό χώρο και την κοινωνία, στην ηθική υπόληψη και αξιοπρέπεια, από τον εναγόμενο», αναφέρεται στην αγωγή, ενώ ζητείται από το δικαστήριο να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή η απόφαση και να διαταχθεί η προσωπική κράτηση του εναγόμενου, διάρκειας δώδεκα μηνών, ως μέσο εκτέλεσής της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης