Ιδιαίτερα ξηρές και θερμές συνθήκες επικράτησαν στη Βόρεια Κρήτη σήμερα το μεσημέρι, λόγω των καταβατικών νοτίων ανέμων. Όπως προκύπτει από τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η σχετική υγρασία έπεσε κάτω από το 10% σε σταθμούς της Βόρειας Κρήτης (Κολυμπάρι Χανίων, Σταλός Χανίων, Κνωσός, Νεάπολη Λασιθίου). Παράλληλα, η μέγιστη θερμοκρασία έφθασε τους 38,4 βαθμούς στο Ακρωτήρι Χανίων, τους 37,4 στους Αγίους Πάντες Χανίων, τους 37 στο κέντρο των Χανίων, τους 37 στον Πλατανιά Χανίων και τους 36,9 στην Κνωσό Ηρακλείου.

Ηλιοφάνεια και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στο Αιγαίο αναμένονται Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, αλλά η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση και οι βόρειοι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα έξι μποφόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο αναλυτικά, αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές μόνο νεφώσεις στα νότια. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στις θαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές. Στο Αιγαίο οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης θα είναι σχετικά αυξημένες και θα συμβάλουν στον περιορισμό της ορατότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 12 έως 27, στα δυτικά ηπειρωτικά από 12 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 28, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 30, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 13 έως 26 και στην Κρήτη από 14 έως 32 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ από το πρωί όμως θα στραφούν σε βόρειους 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, ενώ έως το πρωί θα φτάνουν τοπικά τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν έως το πρωί από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, στη συνέχεια θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης και προς το βράδυ θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης