Πλήθος πιστών έσπευσε από νωρίς το πρωί της Δευτέρας να προσκυνήσει -στον προαύλιο χώρο- του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, ενώ στις 13:00 αναμένεται η επίσημη Δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης και την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης το 1912, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Οι πιστοί ξεκίνησαν να λαμβάνουν αρχικά τη Θεία Κοινωνία στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, ωστόσο στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο εσωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Μάλιστα δεν έλειψαν και οι παρατηρήσεις σε δημοσιογράφο του GRTimes.gr, όταν ο ιερέας δυσαρεστήθηκε που κατέγραφε τη διαδικασία της Θείας Κοινωνίας, με αποτέλεσμα η ασφάλεια του Ιερού Ναού προχώρησε σε… συστάσεις στον δημοσιογράφο.

Τέλος, στον εσωτερικό χώρο του Ναού δεν επιτρεπόταν να μπουν πάνω από 50 άτομα, ενώ η είσοδος και η έξοδος γίνονταν από διαφορετικές θύρες. Σημειώνεται δε ότι κανένας από τους ιερείς δεν φορούσε μάσκα, ενώ παρατηρήθηκε και έντονος συνωστισμός μεταξύ των πιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: grtimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης