Συνέντευξη στον Πέτρο Σιδερέα

Στην Ελλάδα βρίσκεται από την περασμένη Τρίτη η αποστολή της αμερικανικής ΜΚΟ AFYA, προκειμένου να επισκεφθεί την Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο και να καταγράψει τις ανάγκες που δημιουργεί η προσφυγική κρίση σε ιατροφαρμακευτική βοήθεια, αλλά και όλα τα υλικά που θα ζητηθούν από τους αρμόδιους φορείς αλλά και τους ίδιους τους πρόσφυγες προκειμένου να ανακουφιστούν, όσο είναι δυνατόν εν μέσω των τραγικών συνθηκών που δημιούργησε η προσφυγική κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνθρωποι της AFYA θα επιστρέψουν στην συνέχεια στις ΗΠΑ όπου σε συνεργασία με τους σταθερούς αλλά και τους έκτακτους δωρητές τους θα συγκεντρώσουν όσα περισσότερα από τα υλικά αυτά κατορθώσουν, για να τα αποστείλλουν στη συνέχεια στη χώρα μας.

Το zougla.gr συνάντησε την ιδρύτρια και «ψυχή» της AFYA, Danielle Butin η οποία μίλησε στην κάμερα μας για την «ταυτότητα» της Οργάνωσης, την δομή της, τον τρόπο δράση της, το ιστορικό της, αλλά και το σχέδιο της για την ενίσχυση της προσπάθειας για την ανακούφιση των προσφύγων που περνούν τα ελληνικά σύνορα, κυρίως μέσω των νησιών από την γειτονική Τουρκία.

-Τι ακριβώς είναι αυτό που κάνει το ίδρυμα AFYA;

-Αυτό που κάνει το ίδρυμα AFYA είναι να περισυλλέγει αχρησιμοποίητο ιατρικό εξοπλισμό και προμήθειες από νοσοκομεία στις ΗΠΑ και τα αποστέλλουμε σε περιοχές που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Έχετε βρεθεί σε πολλές χώρες ως τώρα;

-Έχουμε εργαστεί σε πάνω από 60 χώρες σε όλον τον κόσμο μέχρι σήμερα και βρίσκουμε συνεργάτες με τους οποίους μπορούμε να ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας. Ξεκινήσαμε λοιπόν το 2008 και μέχρι σήμερα έχουμε αποστείλει περίπου 3.000 τόνους προμηθειών σε όλων τον κόσμο.

Παρακολουθήστε το βίντεο της συνέντευξης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης