Ο άνθρωπος που γνωρίζει σχεδόν τα πάντα για το λιμάνι του Ντουμπάι, καθώς και εκείνο της Φουτζέιρα, και ο οποίος έχει πλήρη εικόνα ως προς το πώς διεξάγεται το λαθρεμπόριο καυσίμων στα αγκυροβόλια του Περσικού Κόλπου, καθώς και το πώς είναι δικτυωμένες οι «ναυτιλιακές συμμορίες» που δραστηριοποιούνται και σε άλλες παράνομες μπίζνες, μία εκ των οποίων είναι η διακίνηση ναρκωτικών, μίλησε το zougla.gr τον Ιανουάριο του 2018, σε ένα ραντεβού που κλείστηκε στο Ντουμπάι, αφού ο ίδιος ο μάρτυρας-κλειδί είναι όμηρος των τοπικών Αρχών.

Γνωρίζει επακριβώς τη σύνθεση και τη διαδικτύωση των τριών βασικών ομάδων Ελλήνων επιχειρηματιών που είναι εγκατεστημένοι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι οποίες, αν και λειτουργούν ανεξάρτητα, εντούτοις βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους, και όλα αυτά κάτω από τη μύτη των αραβικών, αλλά και των διεθνών Αρχών. Βιτρίνα βέβαια είναι οι νόμιμες δραστηριότητες, όπως διακίνηση καυσίμων, οι οποίες, όπως αντιλαμβάνεται και ο κάθε αφελής, δεν ενδιαφέρουν κανέναν διότι έχουν πολύ μικρό κέρδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το λαθρεμπόριο πετρελαίου, η κλοπή καυσίμων και στη συνέχεια η διακίνηση αυτού του πετρελαίου με μεταπώλησή του σε διάφορους αγοραστές μέσω πολύπλοκων εταιρικών σχημάτων αποτελούν βασική δραστηριότητα των τριών αυτών ομάδων. Έτσι ξεπλένονται όχι μόνο τα κέρδη από το λαθραίο ή το κλεμμένο καύσιμο, αλλά και τα κέρδη από άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Ο μάρτυρας-κλειδί γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και έχει δεσμευτεί πως προτίθεται να ανοίξει το στόμα του και να πει όσα ξέρει στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές, όταν βεβαίως του επιτραπεί να εγκαταλείψει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου επί της ουσίας κρατείται χωρίς ποτέ να έχει διεξαχθεί η δίκη για τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Αναμένει, λοιπόν, πως κάποια στιγμή οι ελληνικές δικαστικές Αρχές θα ζητήσουν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την έκδοσή του στην Ελλάδα. Γι΄ αυτόν τον λόγο διατηρεί κάποιες αποστάσεις από την υπόθεση Noor One επιδιώκοντας να αναφέρει όσα γνωρίζει μόνο στους Έλληνες εισαγγελείς.

Τα ονόματα, που αναφέρει ο «άνθρωπος από το Ντουμπάι» στη συνέντευξή του στο zougla.gr και τα οποία αποτελούν τις τρεις διαφορετικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι του Ντουμπάι, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Περσικού, τα έχουμε συναντήσει σε κάποιες στιγμές ή και συνεχώς στην υπόθεση Noor One.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλοι έχουν καταδικαστεί ήδη, άλλοι έχουν καταδικαστεί και έχουν μείνει εκτός φυλακής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, και άλλοι εμπλέκονται στην υπόθεση ως μάρτυρες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο μάρτυρας-κλειδί από το Ντουμπάι ξέρει και πρόσωπα και πράγματα, αλλά διαθέτει και πληροφορίες και υλικό για τις «λεπτομέρειες» της υπόθεσης Noor One.

Γνωρίζει, ας πούμε, πως ένας από τους βασικούς παράγοντες στο λιμάνι του Ντουμπάι και μπλεγμένος στην υπόθεση Noor1 κανόνιζε τις επαφές μεταξύ των τοπικών παραγόντων του Περσικού Κόλπου, Αράβων και άλλων, με τα μεγάλα κεφάλια που διοργάνωναν την επιχείρηση της μεταφοράς των 3,5 τόνων ηρωίνης από τον Περσικό στην ανατολική Μεσόγειο και από εκεί στην Ελευσίνα.

Ξέρει και λεπτομέρειες ο μάρτυρας-κλειδί για το πώς αυτό το συγκεκριμένο άτομο που εμπλέκεται στην υπόθεση Noor One διεκπεραίωνε κομπίνες ύψους εκατομμυρίων δολαρίων με το κράτος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αλλά -εδώ είναι το ζουμί- και με το Ιράν. Ο «άνθρωπος από το Ντουμπάι» θυμάται ονόματα παλαιότερων εταιρειών και πώς αυτές μετονομάστηκαν στη συνέχεια για να λειτουργήσουν όπως πάντα υπό τις διαταγές των ίδιων ανθρώπων, οι οποίοι τελικά είναι διαχρονικά εμπλεκόμενοι σε μεγάλες κομπίνες και στις παράνομες δραστηριότητες του Περσικού Κόλπου. Άλλοι είχαν φυλακιστεί στο παρελθόν για χρήση πλαστών εγγράφων, άλλοι είχαν απελαθεί από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και κατέφυγαν στο Κατάρ και από εκεί δραστηριοποιήθηκαν στο άλλο μεγάλο λιμάνι του Περσικού, στην Φουτζέιρα.

Ο άλλος βασικός παράγων μίας εκ των τριών αυτών ομάδων στο λιμάνι του Ντουμπάι εργαζόταν ως ατζέντης των δρομολογίων του ναρκόπλοιου Noor One, αλλά ακόμη εργάζεται ως ατζέντης δρομολογίων άλλων σκαφών, καθώς και ως μάνατζερ διάφορων εταιρειών. Πήρε και προαγωγή δηλαδή.

Στη συνέντευξη που είχε ο μάρτυρας-κλειδί με το zougla.gr παρουσιάζει ολοκληρωμένο τον χάρτη των επαφών των μελών αυτών των τριών ομάδων που δραστηριοποιούνται χρόνια στο λιμάνι του Ντουμπάι. Επαφές οι οποίες βρίσκονται σε διάφορα επίπεδα.

Ο μάρτυρας-κλειδί επικαλείται μαρτυρίες διπλωματικού υπαλλήλου, ο οποίος περιγράφει ακόμα και συναντήσεις του Έλληνα πρέσβη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με άτομο μίας εκ των ομάδων, το οποίο όμως έχει καταδικαστεί στην υπόθεση Noor1. Κάνει λόγο για προσφορά μεγάλου ποσού χρημάτων σε αυτόν τον μεγαλοδιπλωμάτη, ενώ αναφέρει στοιχεία και για κάποιον Ιρανό ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση του Noor1.

Αυτά και πολλά άλλα κατατίθενται σε αυτή τη συνέντευξη, αλλά και πάρα πολλά είναι αυτά για τα οποία δεν γίνεται κανένας λόγος, αφού ο μάρτυρας-κλειδί επιφυλάσσεται να καταθέσει στοιχεία στους Έλληνες εισαγγελείς.

Τέλος, ο «άνθρωπος από το Ντουμπάι» ισχυρίζεται πως όλα τα παραπάνω έχουν αναφερθεί σε ανώτερο υπάλληλο του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Δείτε το απόσπασμα από όσα δήλωσε στο zougla.gr, κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας στο Ντουμπάι:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης