Φωτορεπορτάζ: Xάρης Γκίκας
Πλημμυρισμένα υπόγεια και σπίτια, κατεστραμμένες περιουσίες, δρόμοι γεμάτοι λασπόνερα και φερτά υλικά: αυτή είναι η εικόνα για άλλη μία φορά στις πολύπαθες περιοχές της Μάνδρας και της Μαγούλας, όπου η βροχόπτωση συνεχίστηκε χθες με αμείωτη ένταση, προκαλώντας σωρεία προβλημάτων σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους.
Η απόγνωση είναι έκδηλη, με τους πολίτες να δηλώνουν πως είναι στο ίδιο έργο θεατές και, έχοντας ακόμη νωπές τις μνήμες από τις φονικές βροχοπτώσεις του Νοεμβρίου του 2017, να παρατηρούν ότι δεν έχουν τίποτε άλλο να χάσουν«Είχαμε καιρό να δούμε τέτοια νεροποντή. Πρόκειται για καταστροφή» αναφέρουν κάτοικοι των περιοχών που πλημμύρισαν, οι οποίοι σήμερα, την επαύριον των πλημμυρικών φαινομένων, επιχειρούν να σώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί από τις περιουσίες τους.
Η απόγνωση είναι έκδηλη, με τους πολίτες να δηλώνουν πως είναι στο ίδιο έργο θεατές και, έχοντας ακόμη νωπές τις μνήμες από τις φονικές βροχοπτώσεις του Νοεμβρίου του 2017, να παρατηρούν ότι δεν έχουν τίποτε άλλο να χάσουν.
Όπως διαφάνηκε, τα ήδη υπάρχοντα έργα δεν επαρκούν, ενώ η δημιουργία των μεγάλων υποδομών που θα «θωρακίσουν» τις εν λόγω περιοχές δεν έχει ολοκληρωθεί.
Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που κατάφεραν να κοιμηθούν σε Μάνδρα και Μαγούλα. Όσα συνέβησαν από το βράδυ της Τρίτης μέχρι και αργά το απόγευμα της Τετάρτης ξύπνησαν τις εφιαλτικές μνήμες από τις πρόσφατες πλημμύρες με τους 23 νεκρούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε μόνο στη Μάνδρα περί τις 160 κλήσεις. Σημειώνεται ότι τα προβλήματα που δημιούργησε η νεροποντή επηρέασαν ολόκληρη την Αττική, καθώς προκλήθηκε κυκλοφοριακό έμφραγμα σε πολλές κεντρικές αρτηρίες, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας, πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή της Μάνδρας διεξάγεται κανονικά.

Το zougla.gr βρέθηκε και πάλι στις πλημμυροπαθείς περιοχές, διεξάγοντας «αυτοψία» και αποτυπώνοντας τις καταστροφές.
Το οδοιπορικό του zougla.gr στη Μαγούλα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατεστραμμένοι δρόμοι σε Μάνδρα και Μαγούλα
Το οδοιπορικό του zougla.gr στη Μάνδρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και δεν θρηνήσαμε θύματα, για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι πολλές περιοχές παραμένουν αθωράκιστες έναντι των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τη χώρα. Αυτό διότι όχι μόνον στην Αθήνα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας όπου έβρεξε, η εικόνα είναι ανάλογη.
Χαρακτηριστικά είναι τα πλάνα που δημοσιεύτηκαν από τη Θεσσαλονίκη.

Πηγή φωτό: thessnews.gr

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης