Ρεπορτάζ: Χρήστος Καράμπελας-Παναγιώτης Βλαχουτσάκος-Φίλιππος Καραμέτος
Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια διώροφη μεζονέτα στη Βούλα είχε μετατραπεί σε «αρχηγείο» ενός διεθνούς καρτέλ ναρκωτικών με έδρα το Μεξικό. Οι διωκτικές αρχές της ΕΛ.ΑΣ, σε συνεργασία με την αμερικανική υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών (DEA) και το ΣΔΟΕ, εντόπισαν στην πολυτελή οικία μεγάλη ποσότητα καθαρής κοκαΐνης συνολικού βάρους 230 κιλών και συνέλαβαν τρεις βασικούς εμπλεκομένους στο κύκλωμα διακίνησης.


Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ποσότητα καθαρής κοκαΐνης αξίας 8.000.000 ευρώ, ενώ, στην περίπτωση που αυτή νοθευόταν, το ποσό θα εκτοξευόταν  σε μεγαλύτερες τιμές
Τα ναρκωτικά εισήλθαν στη χώρα μέσα σε βαλίτσες που είχαν κρύψει οι διακινητές σε κοντέινερ με φορτία τροπικών φρούτων που προέρχονταν από τον Παναμά. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ποσότητα αξίας 8.000.000 ευρώ, ενώ, στην περίπτωση που η κοκαΐνη νοθευόταν, το ποσό θα εκτοξευόταν σε άλλα ύψη.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος στην Ελλάδα και δύο υποψήφιοι αγοραστές που στόχευαν να διοχετεύσουν τα ναρκωτικά στην αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Η μεζονέτα στη Βούλα)

Ο Μεξικανός εισαγωγέας των ναρκωτικών που συνελήφθη είναι ο αδελφός ενός από τους μεγαλύτερους εμπόρους ναρκωτικών ουσιών της Λατινικής Αμερικής. Οι άλλοι δύο συλληφθέντες, ένας 50χρονος με καταγωγή από την Καλαμάτα και ένας Κολομβιανός, διαπραγματεύονταν την αγοραπωλησία των ναρκωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κολομβιανός στόχευε να διοχετεύσει τις ναρκωτικές ουσίες στην αγορά της Μέσης Ανατολής και πιθανότατα του Ισραήλ.

Η επιχείρηση

Το μεσημέρι της Τρίτης, έπειτα από συντονισμένη και πολύμηνη έρευνα της DEA, της ΕΛ.ΑΣ. και του ΣΔΟΕ, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν εφόδους σε διαμέρισμα στην πλατεία Αττικής και στη μεζονέτα που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Νικηταρά και Ρόδου στη Βούλα. Στο δεύτερο σπίτι εντόπισαν τα 230 κιλά κοκαΐνη.

Η αστυνομία είχε πληροφόρηση από την αμερικανική υπηρεσία για την προσπάθεια διοχέτευσης των ναρκωτικών ουσιών από το μεξικανικό καρτέλ στις αγορές της Ελλάδας και της Μέσης Ανατολής.

Τα μέλη του καρτέλ έμεναν σε ξενοδοχείο της παραλιακής, ενώ το μεγάλο deal έγινε σε μαγαζί των νοτίων προαστίων, το οποίο παρακολουθούσαν εδώ και μέρες οι αστυνομικοί. Κατά την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στη μεζονέτα, οι συλληφθέντες πιάστηκαν στα πράσα, ενώ βρίσκονταν σε συνεννοήσεις για την αποστολή του φορτίου στους τελικούς του προορισμούς.

Παραμένει άγνωστο αν η συγκεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών από Έλληνες και Μεξικανούς σχετίζεται άμεσα και με δολοφονία ενός Ελληνοκαναδού που είχε διαπραχθεί πριν από περίπου δύο χρόνια και ερευνάται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής.
 
Πριν από πέντε μήνες, το Λιμενικό, η Δίωξη Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ και η DEA είχαν ξεσκεπάσει καρτέλ ναρκωτικών στη Φιλοθέη και στον Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι η Υπηρεσία Διώξης Ναρκωτικών (DEA) είναι η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ναρκωτικών εντός των Ηνωμένων Πολιτειών. Επιπλέον, έχει την αποκλειστική ευθύνη για τον συντονισμό και τη διεξαγωγή των ερευνών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών που διοχετεύονται από τις ΗΠΑ στο εξωτερικό.

Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης:

Η βίλα των βαρόνων, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014, 12:53

Ο Τούρκος Εσκομπάρ, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014, 08:02

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης