Σε Κούρδους ανήκε η γιάφκα στα Σεπόλια

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, 17:09
Σε Κούρδους ανήκε η γιάφκα στα Σεπόλια

Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι 11 συλληφθέντες, Τούρκοι και Κούρδοι, έπειτα από μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία χθες Πέμπτη από παράλληλες οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια και σε μονοκατοικία στα Σεπόλια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση αφορά στην οργάνωση DHKP-C, που ενέχεται σε διάφορες ενέργειες στην Τουρκία.

Το μεσημέρι της Παρασκευής οι Κούρδοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Ευελπίδων, καθώς σε μονοκατοικία στα Σεπόλια εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο-τούνελ, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-εκτοξευτήρας ρουκετών αντιαρματικού όπλου, τύπου RPG με μεταλλικό τρίποδο

-αντιαρματικό μίας χρήσης

-πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov με ξύλινο κοντάκι και πιστολοειδή λαβή

-2 πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας

-4 πιστόλια με προσαρμοσμένες αντίστοιχες μεταλλικές γεμιστήρες

-πιστόλι άνευ γεμιστήρα και 56 φυσίγγια

-12 μεταλλικές γεμιστήρες πιστολιού και

-μεταλλική γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου

Σημειώνεται ότι το αυτοσχέδιο τούνελ-σήραγγα ξεκινούσε από το ισόγειο της μονοκατοικίας και είχε συνολικό μήκος 47 μέτρα. Αρχικά εκτεινόταν για 3 μέτρα κάθετα στο έδαφος και στη συνέχεια διέτρεχε υπογείως όλο τον αύλειο χώρο της μονοκατοικίας και εκτεινόταν πέραν αυτού για άλλα 24 μέτρα, με την έξοδό του να καταλήγει σε παρακείμενο οικόπεδο και να είναι επιμελώς καλυμμένη με διάφορα αντικείμενα.

Επιπλέον, στην ανωτέρω μονοκατοικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- πλήθος ψηφιακών πειστηρίων, ενώ στους εξωτερικούς χώρους είχαν τοποθετηθεί κάμερες κλειστού κυκλώματος καταγραφής εικόνας για την επιτήρηση των χώρων.

Στο διαμέρισμα στα Εξάρχεια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- συσκευές κινητών τηλεφώνων, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, σκληροί δίσκοι, ψηφιακό καταγραφικό μηχάνημα, κάρτες SIM, κάρτες μνήμης, tablet και ημερολόγια με πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων

Σε βάρος των έντεκα συλληφθέντων σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C, καθώς και για συναφή αδικήματα περί κατοχής οπλισμού κ.λπ., ενώ οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, προσήχθησαν 15 ακόμα άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν 2, ο μεν πρώτος γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία διεθνών αναζητήσεων της Interpol για υπόθεση συμμετοχής του στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C και ο δεύτερος καθώς δεν κατείχε νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στη χώρα.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκαν ύστερα και από συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.).

Οι έρευνες συνεχίζονται.

Δείτε το υλικό που εντόπισε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία:

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την Ευελπίδων:

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, 17:12