Αύξηση 23% σημείωσε τον Σεπτέμβριο η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αγγίζοντας συνολικά τους 1,62 εκατ. ταξιδιώτες.

Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκαν τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και εξωτερικού, με την αύξηση να καταγράφεται στο 25,8% και στο 21,5%, αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν εντυπωσιακή αύξηση κατά 26%, ενώ ο αριθμός των ξένων επισκεπτών με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα αυξήθηκε κατά 24%.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, αύξηση 19,4% κατέγραψε και η επιβατική κίνηση στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2014.

Συγκεκριμένα, 11,67 εκατομμύρια επιβάτες πέρασαν από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο εν λόγω χρονικό διάστημα, ξεπερνώντας τις αντίστοιχες επιδόσεις του 2013 κατά 1,9 εκατ. επιβάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση εξωτερικού παρουσίασε διψήφια αύξηση 20%, ενώ αυτή του εσωτερικού σημείωσε επίσης σημαντική άνοδο 18,3%.

Σύμφωνα με τον ΔΑΑ, η συνολική εξέλιξη της επιβατικής κίνησης διαμορφώθηκε από μία σειρά παραγόντων:

• την ανάκαμψη της οικονομίας, που αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι οι Έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν θετική πορεία, σημειώνοντας, συνολικά, αύξηση της επιβατικής κίνησης εσωτερικού της τάξεως του 11% στο εννεάμηνο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο
• την τόνωση της ελκυστικότητας της Αθήνας ως προορισμού, που σηματοδοτείται από το γεγονός ότι οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την ελληνική πρωτεύουσα παρουσίασαν ιδιαίτερα εντυπωσιακή αύξηση κατά 30% από την αρχή του έτους
• την ενίσχυση της προσφοράς πτήσεων και θέσεων από μεγάλο αριθμό αεροπορικών εταιρειών, κατά τη διάρκεια του θερινού προγράμματος πτήσεων.

Χ.Λ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης