Zougla newsroom

Αδίστακτοι και άπληστοι… Αυτούς τους χαρακτηρισμούς δίνουν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου στα μέλη των τριών εγκληματικών οργανώσεων τα οποία συνέλαβαν μετά από αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις που έκαναν και τα οδήγησαν στη δικαιοσύνη.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τρεις εγκληματικές οργανώσεις κατηγορούνται για κλοπές και διαρρήξεις αλλά και για ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών που μένουν σε απομακρυσμένα χωριά του Αγρινίου. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση κατά την οποία λήστεψαν μια γυναίκα και, αφού της πήραν τα λιγοστά χρήματά της, δεν δίστασαν να της αρπάξουν μέχρι και τις κότες από το κοτέτσι της. «Πιθανότατα τις προηγούμενες μέρες είχαν ρίξει φόλα στο σκυλί της, καθώς βρέθηκε νεκρό, και έτσι όταν πλησίασαν στο σπίτι δεν τους αντιλήφθηκε κανείς. Ούτε κάποιος άκουσε τις φωνές της γιαγιάς όταν τη χτυπούσαν στο πρόσωπο για να τους πει πού είχε και άλλα χρήματα» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την εξάρθρωση της σπείρας. Παρά την προσπάθεια που είχαν κάνει να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους, δεν τα κατάφεραν και η ηλικιωμένη αναγνώρισε κάποιους από τους συλληφθέντες. 

Κομβικό ρόλο όμως στη λειτουργία των εγκληματικών οργανώσεων είχε ένας ιδιοκτήτης εταιρείας σκραπ που κατηγορείται ότι αγόραζε τα κλοπιμαία αλλά έδινε και χρήματα στα μέλη των συμμοριών για να κινηθούν, αλλά και από βενζίνη μέχρι κατάλληλα εργαλεία ώστε να μπορούν να κάνουν τις κλοπές και διαρρήξεις σε χρόνο ρεκόρ. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου, τα ραντεβού για να κανονιστούν οι «δουλειές» κλείνονταν σε χωράφια της περιοχής.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποκαλυπτικός είναι ο διάλογος που εξασφάλισε το zougla.gr και περιλαμβάνεται στη δικογραφία μεταξύ του «συντονιστή και καθοδηγητή», σύμφωνα με τον ρόλο που του αποδίδουν οι Αρχές, και ενός μέλους των συμμοριών. Τους προτρέπει να πάνε για «δουλειά» και τους παρέχει εργαλεία και χρήματα για βενζίνη. 

ΜΕΛΟΣ: Τίποτα λεφτά θέλουμε με είκοσι ευρώ να φέρνουμε γύρα.  

«ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ»: Έχετε σκοπό να δουλέψετε; Πρέπει να φέρεις εμπόρευμα.  

ΜΕΛΟΣ: Αυτό τώρα πάω να φέρω καμιά γύρα μπας και βγει τίποτα. Να δούμε, άμα προλάβω όμως μέχρι τρεις η ώρα, δύο, γιατί μετά τεσσεράμισι η ώρα γάμ…σέ τα. 

«ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ»: Μέχρι τέσσερις η ώρα προλαβαίνεις ρε φίλε. 

ΜΕΛΟΣ: Σε κάνα τέταρτο έλα στην αποθήκη να πάρεις λεφτά και την ψαλίδα πέρα. 

«ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ»: Την ψαλίδα εσύ την έχεις, αφού εγώ δεν την έχω; 

ΜΕΛΟΣ: Α, δεν ξέρω, την έχεις εσύ α; 

«ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ»: Τώρα εγώ δεν ξέρω, δεν θυμάμαι, κάτσε να ρωτήσω τον Πάνο. 

ΜΕΛΟΣ: Ναι, εσύ την έχεις, δεν μου την έδωσες, εσύ την έχεις. 

«ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ»: Καλά.  

ΜΕΛΟΣ: Ναι, κοίτα μην τη χάσεις, έχει διακόσια πενήντα ευρώ αυτή, ξέρεις ε; 

Συνελήφθησαν επτά μέλη και εξιχνιάστηκαν 2 ληστείες και 39 περιπτώσεις κλοπών μετά από επιχειρήσεις της αστυνομίας σε καταυλισμό της περιοχής αλλά και σε ένα… διαμέρισμα.

Τα κέρδη των δραστών ξεπερνούν τις 110.000 ευρώ, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, «οι πολίτες που έχουν πέσει θύματα κλοπής και τους έχουν αφαιρεθεί αντικείμενα που περιλαμβάνονται στα κατασχεθέντα μπορούν να επικοινωνούν με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου στα τηλέφωνα 26410 22520 και 26410 30168 για να τους επιδειχθούν τα κατασχεμένα αντικείμενα». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης