Σοβαρά ερωτήματα για τη δράση των στελεχών της «Κιβωτού του Κόσμου» προκαλεί η αναφορά ότι πρώην στέλεχος της ΜΚΟ άδειασε με απόλυτη μυστικότητα τραπεζική θυρίδα. 

Το περιστατικό φέρεται να έχει συμβεί την Τρίτη και ενώ είχαν ήδη αρχίσει οι έρευνες στα οικονομικά του ιδρύματος. Για το περιστατικό φέρεται να έχουν ενημερωθεί και οι ελεγκτές της Επιτροπής για το Ξέπλυμα Χρήματος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τραπεζική θυρίδα φέρεται ότι είχε ανοιχτεί στο όνομα της «Κιβωτού του Κόσμου» και σύμφωνα με εκτιμήσεις το περιεχόμενο της ενδέχεται να ήταν ενοχοποιητικό για στελέχη της οργάνωσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το στέλεχος της «Κιβωτού» είχε δρομολογήσει το άνοιγμα νέας θυρίδας στο όνομα του σε άλλη τράπεζα για να τοποθετήσει το περιεχόμενο, αλλά τελικά αυτό το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε.

Η αποκάλυψη για την θυρίδα και τα τεράστια ποσά που φέρεται να διαχειρίζεται η «Κιβωτός» έρχονται σε συνέχεια των ευρημάτων του οικονομικού εισαγγελέα για την διοικητική δομή της ΜΚΟ για την οποία αποκαλύπτεται ότι η πρεσβυτέρα κατέχει το 50% ενώ η 86χρονη μητέρα του πατέρα Αντωνίου κατέχει το άλλο 50%.

Ο τζίρος της ΜΚΟ φαίνεται να ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο αρμόδιος εισαγγελέας ερευνά τα 89 εκατομμύρια που ήταν οι δωρεές και οι χορηγίες που δίνονταν στην «Κιβωτό» την τελευταία δεκαετία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με μαρτυρίες, και ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα έχουν θεαθεί να οδηγούν πανάκριβα αυτοκίνητα, ενώ παρά το γεγονός ότι ο επικεφαλής της ΜΚΟ μένει συχνά σε δομή της «Κιβωτού» είναι ιδιοκτήτης πολυτελούς μεζονέτας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης