Την παρέμβαση της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, για τον καθαρισμό οικίας στον οικισμό του Αγίου Ονουφρίου και την υποστήριξη της οικογένειας που διαμένει σ’ αυτήν, ζητεί ο Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας κ. Γ. Γκουντέλιας. Όπως αναφέρει σε σχετική επιστολή του, μετά από γραπτή έκθεση Κοινωνικής Λειτουργού του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης της συγκεκριμένης οικογένειας στον Άγιο Ονούφριο, επισκέφθηκε ο ίδιος την οικία, από κοινού με την Κοινωνική Λειτουργό, όπου και διαπίστωσε το μέγεθος του προβλήματος.

«Διαπιστώσαμε ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν είναι άθλιες. Η οικία τους δεν έχει καν τα απαραίτητα για την υγιεινή διαβίωση τους (θέρμανση, ζεστό νερό, τουαλέτα) και τόσο ο εσωτερικός όσο και ο περιβάλλοντας χώρος είναι γεμάτος από σκουπίδια και άχρηστα πράγματα. Θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση για άμεσο καθαρισμό της οικίας της εν λόγω οικογένειας και του περιβάλλοντος χώρου της», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Γκουντέλιας και ζητεί να προγραμματιστεί άμεσα επίσκεψη από Επόπτη Υγείας, προκειμένου να αξιολογηθεί το περιστατικό και οι συνθήκες διαβίωσης, καθώς επίσης να ληφθεί μέριμνα για τη συνδρομή Κοινωνικού Λειτουργού – Ψυχολόγου με σκοπό την υποστήριξη των δυο ατόμων που διαμένουν στην οικία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο κ. Γκουντέλιας ζητεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενημερώσουν την Δημοτική Ενότητα για τυχόν περαιτέρω ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβεί ώστε να ελαχιστοποιήσει τα προβλήματα που δημιουργούνται για τα μέλη της οικογένειας, τους γείτονες και τη δημόσια υγεία γενικότερα.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης