Βαρύ πένθος επικρατεί στην Αλεξανδρούπολη για τον άδικο θάνατο του 46χρονου Αρχιπυροσβέστη, Γιάννη Ζαφειρόπουλου, που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, όταν πηγαίνοντας να απεγκλωβίσει παιδιά και δασκάλους στο Δημοτικό Σχολείο Απαλού, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και πνίγηκε.

Ο άτυχος άνδρας ήταν παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, έμενε στην Αλεξανδρούπολη και η καταγωγή του ήταν από το Πραγγί Διδυμότειχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίσημη ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρει:

«Σήμερα, τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, το Π.Σ. 3538 της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης εκτελούσε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης για παροχή βοηθείας. O Αρχιπυροσβέστης Ζαφειρόπουλος Ιωάννης, ετών 46, ενώ βρισκόταν εκτός του ανωτέρω οχήματος, παρασύρθηκε από όγκο νερών εντός τσιμενταύλακα. Αφού εντοπίστηκε, μεταφέρθηκε  με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση».

O 46χρονος Αρχιπυροσβέστης που έχασε τη ζωή του στον Έβρο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συλλυπητήρια μηνύματα από τον πολιτικό κόσμο

Σε Facebook και Twitter έχουν γίνει δεκάδες αναρτήσεις με αφορμή τον χαμό του άτυχου Αρχιπυροσβέστη, ενώ τη θλίψη του εξέφρασε μέσω των social media και ο πολιτικός κόσμος της χώρας. 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε την οδύνη της. «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον άδικο χαμό του Αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου κατά την επιχείρηση διάσωσης μαθητών στον Απαλό Έβρου. Είναι μεγάλη η οφειλή της πατρίδας μας στους ήρωές της» έγραψε χαρακτηριστικά στα social media.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Νίκος Χαρδαλιάς έγραψε το δικό του μήνυμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «άλλος ένας ήρωας θυσιάστηκε στη μάχη για την ανθρώπινη ζωή».

«Η απώλεια του πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να βοηθήσει μαθητές που κινδύνευαν, μας γεμίζει θλίψη. Η σκέψη όλων είναι με την οικογένειά του, συμπαραστάτης της οποίας θα βρεθεί η Πολιτεία. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έστειλε τα συλλυπητήριά του: «Ο Αρχιπυροσβέστης Ιωάννης Ζαφειρόπουλος έχασε τη ζωή του ενώ επιχειρούσε να διασώσει μικρούς μαθητές από τις πλημμύρες στον Έβρο. Η αφοσίωσή του στο καθήκον, μας συγκλονίζει. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και τους συναδέλφους του», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Θρηνούμε την απώλεια του Αρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου, που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει παιδιά. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του και το Πυροσβεστικό Σώμα» αναφέρει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, με ανάρτηση στο Twitter για την απώλεια του Aρχιπυροσβέστη Ιωάννη Ζαφειρόπουλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης