Σε διευκρινίσεις προχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης η αστυνομία σχετικά με τα δύο κορίτσια που εμφανίζονται σε βάρκα ενώ αποβιβάζονταν από αυτή μετά τη διάσωσή τους από τις πυρκαγιές.
Όλα ξεκίνησαν έπειτα από αναφορές του κ. Γιάννη Φιλιππόπουλου πως τα κοριτσάκια που φαίνονταν στα πλάνα ενός βίντεο-ντοκουμέντο ήταν οι ανήλικες δίδυμες κόρες του.
Η ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι τα δύο κοριτσάκια είναι παιδιά του άνδρα που φαίνεται στη βάρκα και όχι του κ. Φιλιππόπουλου, ενώ ακόμη δύο ανήλικα που εμφανίζονται στο βίντεο είναι παιδιά της κουμπάρας του.
Τι προηγήθηκε
Μία νέα μαρτυρία στην οποία προέβη ο άνθρωπος που εμφανίζεται στο βίντεο-ντοκουμέντο με τα δύο ανήλικα κορίτσια ανέτρεψε τα δεδομένα σχετικά με τα όσα είχαν γίνει μέχρι τώρα γνωστά.
Ο άνδρας του βίντεο, που εμφανίζεται όρθιος στη βάρκα η οποία είναι γεμάτη με διασωθέντες, τηλεφώνησε στην αστυνομία σήμερα δηλώνοντας ότι τα δύο κορίτσια που φαίνονται στο επίμαχο βίντεο – ντοκουμέντο είναι συγγενείς του.
Ως εκ τούτου, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κόρες του κ. Γιάννη Φιλιππόπουλου, ο οποίος αναζητεί τα παιδιά του απευθύνοντας έκκληση μέσω καναλιών, θεωρούνται επίσημα αγνοούμενες.
Το θρίλερ επιτείνεται, καθώς, σύμφωνα με μαρτυρίες, επάνω στο σκάφος υπήρχαν τέσσερα παιδιά. Στο βίντεο εμφανίζεται μια ξανθιά κυρία, η οποία για δύο εξ αυτών αναφέρει ότι είναι δικά της. Ο κ. Φιλιππόπουλος πάντως, μετά την αποκάλυψη για το επίμαχο τηλεφώνημα, είπε ότι είναι συγχυσμένος και ότι η σύζυγός του είδε τα δύο παιδιά και τα αναγνώρισε.
Σε νεότερη δήλωσή του ο άνδρας του βίντεο ανέφερε ότι τα δύο παιδιά ήταν δικά του και τα υπόλοιπα δύο βαφτιστήρια του.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, στην περιοχή βρέθηκε το αυτοκίνητο του παππού των δύο 9χρονων αγνοουμένων, άθικτο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βάρκα που μετέφερε τα παιδιά ήταν η πρώτη που έφυγε κι έτσι δεν έγινε καταγραφή των διασωθέντων. Επιπλέον, ακόμη ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων δεν επιτρεπόταν να ανεβαίνουν στη βάρκα ασυνόδευτα παιδιά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης