Εκτός του χάρτη της επίγειας ψηφιακής κάλυψης τηλεοπτικού σήματος της Digea φαίνεται πως βρίσκονται οι ορεινές περιοχές της Θράκης αλλά και της Δράμας, παρά το γεγονός πως σε αυτές συναντά κανείς δεκάδες κατοικήσιμα γραφικά χωριά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του thrakitoday.com, όπως φαίνεται από τους χάρτες που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αφορούν στη μετάβαση από το αναλογικό στο ψηφιακό σήμα για την περιοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ, αρχής γενομένης από τις 5 Σεπτεμβρίου, οι ορεινές περιοχές δεν βρίσκονται στα αρχικά πλάνα. Πρόκειται για περιοχές, κυρίως στην ορεινή Ξάνθη και Ροδόπη που στο παρελθόν αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα τηλεοπτικής κάλυψης, τα οποία οδηγούν τους κατοίκους στο να επιλέγουν την παρακολούθηση ξένων τηλεοπτικών καναλιών, με το πρόβλημα να έχει φτάσει ουκ ολίγες φορές στη Βουλή μέσω ερωτήσεων από βουλευτές της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χάρτης της Digea

Παρά τα συνεχή παράπονα και τις διαρκείς επισημάνσεις μόνιμη λύση δεν έχει δοθεί, ενώ πλέον ακόμη και κατά τη διαδικασία μετάβασης στην ψηφιακή εποχή οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών φαίνεται να αποκλείονται.

Παρέμβαση του νέου Περιφερειάρχη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς ο νέος περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης για τον νέο χάρτη επίγειας ψηφιακής κάλυψης τηλεοπτικού σήματος της Digea, δήλωσε πως «στον νέο χάρτη της Digea παρατηρούμε ότι ευρείες ορεινές περιοχές των νομών Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου και λιγότερο της Καβάλας, με μεγάλη πληθυσμιακή συγκέντρωση αλλά και ιδιαίτερη ανάγκη να έχουν πρόσβαση σε ελληνικά κανάλια και όχι μόνο σε ξένα, αφού βρίσκονται στη μεθόριο, βρίσκονται εκτός».

«Απαίτησή μας είναι να ενταχθούν στο συντομότερο χρόνο. Είναι δυνατόν μεγάλες περιοχές της περιφέρειάς μας να παραμένουν αποκλεισμένες από την ενημέρωση εθνικών και τοπικών καναλιών; Να μπει τέλος στην λογική της “άλλης Ελλάδας”» πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης