Θα θυμάστε τα ρεπορτάζ της Ζούγκλας πριν από λίγο καιρό σχετικά με εκείνη την εξαιρετικά δύσοσμη ιστορία όπου ένας από του μπράβους του πρωθυπουργικού ανιψιού, του  Γρηγόρη Δημητριάδη, μαζί με τον συνάδελφό του έσπασαν απρόκλητα στο ξύλο πολίτη  που διαμαρτυρήθηκε διότι η λιμουζίνα του Νο 2 του Μαξίμου και η συνοδεία του  παραβίασαν τον κόκκινο σηματοδότη και παραλίγο να προκαλέσουν και σοβαρό ατύχημα. Τότε το «βαθύ Κράτος  «έθαψε» την ιστορία διατηρώντας στο απυρόβλητο τον πρωθυπουργικό ανιψιό.

Η Ζούγκλα είχε αποκαλύψει πώς ένας εκ των παλληκαράδων – συνοδών του άμεσου συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη υπηρετούσε στην ειδική ομάδα κρούσης της ΕΥΠ η οποία συγκροτήθηκε προσφάτως, προφανώς για «ειδικές αποστολές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάζουμε, λοιπόν, στην ανάρτηση της Τετάρτης 29 Απριλίου, στο zougla.gr:

«Το ρεπορτάζ βεβαίως συνεχίζεται και μετά από τις πρώτες αποκαλύψεις από το zougla.gr επανερχόμαστε με τη σύνθεση μίας καθ’ όλα νέας και ιδιαίτερης δομής η οποία δημιουργήθηκε στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, κατόπιν προσωπικής πρωτοβουλίας του Νο 2 του Μαξίμου και ανιψιού του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη. Στο σημείο αυτό επισημαίνεται πως ο κ. Δημητριάδης ενεπλάκη ως δικηγόρος στη γνωστή και λίαν αμαρτωλή υπόθεση «ENERGA», της οποίας πρωταγωνιστής ήταν ο διαβόητος Αριστείδης Φλώρος.

Η Υπηρεσία αυτή, γνωστή και ως «Ομάδα Κρούσης», είναι μία μονάδα που αποτελείται από αστυνομικούς με «ειδικά προσόντα». Είναι μποξέρ, τζουντόκα, γνώστες του καράτε κ.λπ. Όλοι αυτοί λειτουργούν υπό τις διαταγές συγκεκριμένου αστυνομικού, έμπειρου σε θέματα «νυχτερινών διαδρομών», ο οποίος στο παρελθόν είχε απασχολήσει τη δημοσιογραφική έρευνα, είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα και είχε περάσει από Πειθαρχικό. Η υπόθεση αυτή έγινε γνωστή από το επεισόδιο στους… Αμπελοκήπους. Περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το συμβάν σε κάποιο μελλοντικό δημοσίευμα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γνώστες της ιδιαίτερης εσωτερικής αρχιτεκτονικής της ΕΥΠ σημειώνουν πως ο αρχηγός της ομάδας κρούσης συντονίζει αφενός ανεπίσημους και υπόγειους χρηματοδότες, αλλά και εκτελεί καθήκοντα «διακομιστή» εν είδει «ταμία». Οι «επιχορηγήσεις», κατά τις ίδιες πηγές, κατευθύνονται επίσης στα ιδιαίτερα ταμεία της ελίτ της εξουσίας. Τα πρόσωπα που ανέλαβαν τη χρηματοδότηση αυτού του Δικτύου ελέγχονται από το διαχρονικό και πολύ «Βαθύ Κράτος» της συντηρητικής παράταξης. Τα «κονδύλια» προέρχονται από δραστηριότητες στους επικερδείς τομείς των καυσίμων και των λαθραίων τσιγάρων. Για την ιστορία, η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και σχεδιαγράμματα ως προς αυτές τις δραστηριότητες.

Σε αυτή την «Ομάδα Κρούσης» της ΕΥΠ ανήκει ο ένας από τους δύο «λεβέντες» οι οποίοι ξυλοκόπησαν τον πολίτη στην οδό Μιχαλακοπούλου δίνοντας δείγματα γραφής ως προς το αντικείμενο της εκπαίδευσής τους. Ο ένας είναι αστυνομικός, ο οποίος παραπέμφθηκε, κατά την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, και ο άλλος είναι ιδιώτης σεκιουριτάς. Ως γνωστόν, «ιδιώτης» αρχαιοελληνιστί σημαίνει απλώς «βλαξ», «idiot» αγγλιστί, αλλά αυτό είναι μία άλλη κουβέντα».

Ε λοιπόν, το αφεντικό αυτού του «λεβέντη», άνθρωπος για όλες τις δουλειές, ο Μ.Γ., πήρε μετάθεση από την ΕΥΠ και την ομάδα κρούσης για την Οικονομική Αστυνομία. Δεν έχει δοθεί εισέτι κάποια εξήγηση για την μετάθεση. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης