Βανδαλισμοί σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε δύο δημοτικά σχολεία του Τριλόφου και της Αγίας Παρασκευής του δήμου Θέρμης.

Οι άγνωστοι κατέστρεψαν τη σιδερένια καγκελόπορτα στο σχολείο του Τριλόφου, την οποία γκρέμισαν, αφού προηγουμένως έσπασαν τις κλειδαριές. Στη συνέχεια έσπασαν και την κλειδαριά από την εσωτερική πόρτα του σχολείου, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αίθουσες από τη χθεσινή νεροποντή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Αγία Παρασκευή, οι δράστες έσπασαν επίσης τις κλειδαριές στην κεντρική είσοδο του δημοτικού. Από τη μανία των βανδάλων δεν γλίτωσαν ούτε τα φωτιστικά σώματα στις αίθουσες διδασκαλίας.

Υποβλήθηκαν μηνύσεις κατά αγνώστων για τους συγκεκριμένους βανδαλισμούς, ενώ ενημερώθηκαν το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης και το Τμήμα Ασφαλείας των Βασιλικών προκειμένου να λάβουν επιπρόσθετα μέτρα για την ασφάλεια και προστασία των σχολείων.

Οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Θέρμης φροντίζουν για την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης Πολιτισμού και Κοινωνικής Προστασίας Στέλιος Αποστόλου τονίζει ότι «είναι η πολλοστή φορά που σχολεία του δήμου μας υφίστανται καταστροφές έπειτα από νυχτερινές επιδρομές βανδάλων. Καθίσταται επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστεί η κατάσταση αυτή ως ζήτημα πρώτης προτεραιότητας και να ληφθούν τα κατάλληλα και απαραίτητα μέτρα με αίσθημα ευθύνης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης