Με αφορμή την ανάκληση των πρόσφατων απολύσεων συναδέλφων τους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας πλεκτικής «Μινέρβα Α.Ε.» πραγματοποίησαν στάση εργασίας και διαμαρτυρία από τις 12:00 έως τις 15:30 το μεσημέρι, έξω από τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης.

Τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω της μείωσης των παραγγελιών και της κρίσης στον κλάδο, έχει επιβληθεί στους εργαζομένους της εταιρείας το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας. Ήδη κοινοποιήθηκαν οι απολύσεις σε δώδεκα εργαζομένους, ενώ για τον επόμενο μήνα ανακοινώθηκε η απόλυση άλλων δεκατριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εργαζόμενοι της «Μινέρβα» έφθασαν με δύο λεωφορεία, έξω από τη Γ.Γ. Μακεδονίας- Θράκης και ανήρτησαν στην πύλη ένα πανό, με αίτημα να σταματήσουν οι απολύσεις.
Ζητούν με υπόμνημά τους προς τα συναρμόδια υπουργεία να παρέμβουν, για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να ληφθούν μέτρα για την τόνωση της απασχόλησης.

«Σε αυτή τη φάση, που ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας καταβαραθρώνεται, τα ρούχα του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας ράβονται σε τρίτες χώρες, στην Τουρκία και στην Κίνα. Είναι αδιανόητο να μη στηρίζεται η εγχώρια βιομηχανία» δήλωσε η πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Ιματισμού, Κλωστοϋφαντουργίας και Πλεκτικής Β. Ελλάδας και εργαζόμενη στη «Μινέρβα», Ντίνα Ταχταλίδου.

Η «Μινέρβα» θεωρείται η μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία πλεκτικής και απασχολεί περίπου τριακόσιους εργαζομένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Κατερίνα Σεφερλή

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης