Η συγκέντρωση πραγματοποιείται ως φόρος τιμής και αλληλεγγύης για τον 47χρονο διανομέα, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε σοκαριστικό τροχαίο που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Γ. Παπανδρέου.

Παράλληλα, οι διανομείς εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους για το γεγονός πως ο 21χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που έκοψε το νήμα της ζωής του άτυχου διανομέα, αφέθηκε ελεύθερος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Να χαρώ εγώ δικαιοσύνη», ήταν το σκωπτικό σχόλιο ενός διανομέα για την εξέλιξη της υπόθεσης. Όπως λένε «δεν είναι δυνατόν να αφαίρεσε ανθρώπινη ζωή, που θα μπορούσε να έχει αφαιρέσει και περισσότερες, και να κυκλοφορεί ελεύθερος».

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τρέμουν τα χέρια μας από το Σάββατο το βράδυ – Γίνονται συνέχεια κόντρες στην Γ. Παπανδρέου»

 

Τα όσα περιγράφουν οι ίδιοι για τα όσα βιώνουν στους δρόμους σοκάρουν. Όπως υποστηρίζουν, δεν είναι λίγες οι φορές που γίνονται κόντρες στη Γ. Παπανδρέου, με τους οδηγούς που συμμετέχουν σε αυτές να αναπτύσσουν υπερβολικές ταχύτητες και να παραβιάζουν ερυθρούς σηματοδότες.

«Ακούμε τον θόρυβο από τα αυτοκίνητα που έρχονται με μεγάλη ταχύτητα και τρομάζουμε», ανέφερε ένας διανομέας. «Τρέμουν τα χέρια μας από προχθές, πως θα βγούμε για μεροκάματο», διερωτήθηκαν αρκετοί μετά το δυστύχημα στο οποίο ο 47χρονος συνάδελφός τους έχασε τη ζωή του.

Οι ίδιοι ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία τους και προκειμένου να μπορούν να εργάζονται σε πιο ασφαλείς συνθήκες. Όπως ανέφεραν μεταξύ άλλων, έχουν ζητήσει από την ΕΛΑΣ να πραγματοποιεί μπλόκα και στον συγκεκριμένο δρόμο όπου οι οδηγοί κάνουν κόντρες, όπως καταγγέλλουν.

Μετά τη συγκέντρωση μπροστά στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε μοτοπορεία στο κέντρο της πόλης.

«Να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος κατά τη διάρκεια του οποίου έχασε τη ζωή του ο 47χρονος διανομέας»

Να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος, που οδήγησε στον θάνατο 47χρονου διανομέα φαγητού στη Θεσσαλονίκη, αλλά και να αποδοθούν ευθύνες στον οδηγό που τον παρέσυρε τα ξημερώματα του Σαββάτου, απαιτεί η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της πόλης (ΕΚΘ), εκφράζοντας τη θλίψη και την αγανάκτησή της για το περιστατικό.

«Ο άτυχος εργαζόμενος σε γνωστή εταιρεία διανομής φαγητού έχασε τη ζωή του λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, έχοντας αφήσει την οικογένειά του, προκειμένου να βγει στους δρόμους και να εργαστεί σε συνθήκες δύσκολες, όπως αυτές έχουν κατά καιρούς επισημανθεί από τους εργαζόμενους διανομείς σε ντελίβερι και κούριερ. Το δυστύχημα αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εργατικών ατυχημάτων που καταγράφονται στον κλάδο, με τους εργαζόμενους να ζητούν και να διεκδικούν τα αυτονόητα εργασιακά τους δικαιώματα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΕΚΘ, που εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του 47χρονου.

Πηγή: ΑΠΕ, thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης