Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης πραγματοποιούν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μέλη φεμινιστικών οργανώσεων και ομάδες του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, για την υπόθεση φερόμενης παρενόχλησης φοιτητριών μαιευτικής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ στη Σίνδο (νυν Διεθνές Πανεπιστήμιο), από καθηγητή τους γυναικολόγο.

Tην ίδια ώρα εντός του δικαστηρίου πραγματοποιείται η εκδίκαση της υπόθεσης του καθηγητή που κατηγορείται ότι εκμεταλλευόμενος την θέση του παρενόχλησε σεξουαλικά φοιτήτριές του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως κατηγορούμενος για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη κατά συρροή κάθεται στο εδώλιο του Τριμελές Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης ο καθηγητής που φέρεται σύμφωνα τις καταγγέλλουσες να καλούσε τις φοιτήτριες του για δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις και να ασελγούσε σε βάρος τους. Συνολικά, εννέα φοιτήτριες καταγγέλλουν τον καθηγητή, ενώ στο εδώλιο τον «στέλνουν» και τρεις πελάτισσες του, για σεξουαλική παρενόχληση.

Οι αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, κρατώντας πανό, με το κεντρικό να αναγράφει: «Η δικαίωση των φοιτητριών μαιευτικής βρίσκεται στους αγώνες μας» η Συνέλευση Γυναικών 8 Μάρτη συμπαραστέκεται για μια ακόμη φορά στις φοιτήτριες.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του zougla.gr:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: grtimes.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης