Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους θα δείξουν πολίτες στους 21 διωκόμενους κάτοικους του Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης, οι οποίοι σήμερα οδηγούνται σε δίκη με την κατηγορία της σωματικής βίας για τη συμμετοχή τους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κατασκευή ενός τεραστίων διαστάσεων ΣΜΑ στην Ευκαρπία.

Η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ολοφάνερο πως όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις μέσω του κράτους έκτακτης ανάγκης που δημιούργησαν, επιχειρούσαν να επικρατήσει παντού ο φόβος των δικαστηρίων. Οι προκλητικές δικαστικές διώξεις ήταν μέρος των μηχανισμών άγριας καταστολής που χρησιμοποιούσαν για να καθυποτάξουν τον αγώνα ακόμη και ολόκληρων κοινωνιών ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, της καταστροφής του περιβάλλοντος και για να υπερασπίσουν τα κέρδη ντόπιων και ξένων τοκογλύφων.

»Χρέος του εργατικού και λαϊκού κινήματος πάντα, αλλά ιδιαίτερα σήμερα, μετά και την ήττα της συγκυβέρνησης, είναι να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τους αγωνιστές και τους αγώνες που έγιναν όλη την προηγούμενη περίοδο. Για να σταματήσει η στοχοποίηση των αγώνων και των αγωνιστών, για να σταματήσουν οι συλλήψεις, οι προσαγωγές και η καταστολή των ΜΑΤ στους αγωνιστές» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: seleo.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης