Πλημμύρισε με κόσμο το Καπάνι, μετά από μια μακρά περίοδο «λειψυδρίας», αφού πολλοί σπεύδουν από νωρίς το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι της Κυριακής, αλλά και για το γεύμα της Ανάστασης.

Έντονη είναι η κίνηση στην αγορά κρεάτων, όπου πολλοί ψωνίζουν το αρνί και το κατσίκι για το πασχαλινό τραπέζι, αλλά και σουβλάκια, παϊδάκια, λουκάνικα, ενώ φυσικά προμηθεύονται και συκωτάκια για την παραδοσιακή μαγειρίτσα της Ανάστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από προχθές την Πέμπτη, Παρασκευή και σήμερα Σάββατο είναι ανεβασμένη η κίνηση γιατί σταμάτησε και το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης μεταξύ των δήμων. Πιστεύουμε επίσης ότι με τα τωρινά μέτρα πολύς κόσμος έμεινε στην πόλη, δεν φύγανε όπως άλλες χρονιές…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σίγουρα αγοράζουν μικρότερες ποσότητες γιατί δεν μπορούν να ψήσουν σε σούβλες και δεν θα γίνουν μεγάλα τραπέζια. Οπότε πιστεύουμε ότι θα είναι ευχαριστημένοι και οι καταναλωτές και εμείς οι καταστηματάρχες», αναφέρει στο ThessToday.gr ο πρόεδρος επαγγελματιών ιστορικού κέντρου, Χρήστος Νικολόπουλος.

Αναφορικά με την αύξηση των τιμών στα αμνοερίφια, ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε πως αγγίζει τα 2€ περίπου αλλά δεδομένου ότι πρόκειται για ένα είδος που καταναλώνεται το Πάσχα, οι πολίτες δεν επηρεάστηκαν στις αγορές για το γιορτινό τραπέζι τους.

«Είναι μια αύξηση περίπου στα 2€. Είναι δικαιολογημένη γιατί προηγήθηκε το Πάσχα των καθολικών και αρχές Απριλίου έφυγαν πολλά αμνοερίφια στην Ιταλία και στη Γερμανία. Περισσότερα και από άλλες χρονιές. Αλλά είναι ένα είδος το οποίο καταναλώνεται συνήθως μια φορά τον χρόνο, οπότε απορρόφησαν την αύξηση αδιαμαρτύρητα, θα έλεγα, οι καταναλωτές».

Πηγή: thesstoday.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης