Έντονη είναι η ανησυχία για επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, καθώς γίνονται παράλληλες πορείες εθνικιστικών ομάδων και ομάδων φοιτητών και αντιεξουσιαστών.

Νωρίτερα, ομάδα εθνικιστών που έκανε μοτοπορεία κατευθύνθηκε προς την κατάληψη «Σχολείο» και εκτόξευσε αντικείμενα σε όσους βρίσκονταν σε αυτή, οι οποίοι απάντησαν αμέσως. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί μια κοπέλα που βρισκόταν μέσα στο «Σχολείο», η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια εθνικιστές βγήκαν στον δρόμο και πραγματοποίησαν πορεία στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, την ώρα που στο άγαλμα Βενιζέλου βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση φοιτητών και ατόμων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και πλακάτ, η συγκεκριμένη ομάδα έκανε παρέλαση στο πλακόστρωτο και στο δρόμο φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Ελλάδας και κατά της Τουρκίας. Τους συνόδευαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονταν σε εγρήγορση για να προλάβουν επεισόδια.

Οι φοιτητές και τα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νόμο του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ενώνοντας τις φωνές τους στο σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το άσυλο και τους αγωνιστές», ζητούν ακόμα το άνοιγμα των σχολών -που συμπληρώνουν έναν χρόνο κλειστές- με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων προληπτικών μέτρων προστασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ζητούμενο για την Ελληνική Αστυνομία είναι να μην συναντηθούν οι δύο πορείες, δεδομένου ότι νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

 

 

 

Πηγή: thesstoday.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης