Έναν κάλυκα από σφαίρα 9 χιλιοστών εντόπισαν μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθέριου-Κορδελιού.

Το περιστατικό σημειώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του προτελευταίου διαλείμματος, όταν οι μαθητές που έπαιζαν στην αυλή βρήκαν τον κάλυκα και τον παρέδωσαν στον διευθυντή του σχολείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διευθυντής επικοινώνησε αμέσως με το Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου, ενώ στη συνέχεια πήγε και για κατάθεση.

Το γεγονός επιβεβαίωσε μέλος του Συλλόγου Γονέων, το οποίο, μιλώντας στο GR Times, επισήμανε ότι ο εντοπισμός του κάλυκα είναι μόνο το τελευταίο δείγμα από μια σειρά τραγικών καταστάσεων, που οφείλονται κυρίως στην έλλειψη φύλαξης του σχολείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως λέει ο γονέας, «παρέες νέων πηδούν τα κάγκελα και μπαίνουν όποτε θέλουν μέσα στο σχολείο, ενώ πολύ συχνά στην αυλή στην οποία παίζουν ή αθλούνται οι μαθητές του Δημοτικού εντοπίζονται σπασμένα γυαλιά, μπουκάλια από αλκοόλ, διάφορα σκουπίδια και άλλα πράγματα που δεν θα έπρεπε να γίνονται σε ένα σχολείο».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων, «έχουν σταλεί άπειρες επιστολές και από τον Σύλλογο και από τη Διεύθυνση, προς τον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, για το θέμα της φύλαξης, ωστόσο δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι στιγμής, ενδεχομένως λόγω έλλειψης κονδυλίων».

Πρόσθεσε πως υπήρξε και περιστατικό απόπειρας διάρρηξης στο κεντρικό κτήριο, η οποία αποτράπηκε όταν χτύπησε ο συναγερμός και κάποιος γείτονας ειδοποίησε την Αστυνομία.

Το μέλος του Συλλόγου Γονέων υπογραμμίζει ότι, πέρα από την ανύπαρκτη φύλαξη του σχολείου, ανησυχία υπάρχει και λόγω της ελλιπούς αστυνόμευσης, καθώς το τοπικό τμήμα δεν διαθέτει επαρκές προσωπικό ώστε να γίνονται περιπολίες για την αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών.

Όσον αφορά τον εντοπισμό του κάλυκα, ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι να προέρχεται από άσκοπους πυροβολισμούς που ίσως έγιναν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς με την αλλαγή του χρόνου.

Πηγή: grtimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης