Παραδίδονται μαθήματα ελληνικών και περσικών σε ανήλικα παιδιά μεταναστών με στόχο την ομαλή ένταξή τους στα ελληνικά σχολεία. «Πρόκειται για μία δράση που γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος React και σε συνεργασία με την UNICEF και τις οργανώσεις Rescue Training International, SolidarityNOW και Praksis» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος.

Τα παιδιά, ηλικίας από 6 έως 17 χρόνων, θα παρακολουθούν τα μαθήματα τις απογευματινές ώρες στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, στην Εθνικής Αμύνης 8. Τα μαθήματα περσικών, ελληνικών και αγγλικών πρώτου επιπέδου, θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, 17.00 με 18.30, από εθελοντές εκπαιδευτικούς με σπουδές στο αντικείμενο αυτό. Τα τμήματα θα είναι ανά ηλικιακή ομάδα 6 έως 12 ετών και 13 έως 17 ετών και στην πορεία θα οργανωθούν τα τμήματα και ανά επίπεδο. Τα μαθήματα διοργανώνονται από το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας ανηλίκων με γλώσσα κληρονομιάς (heritage language) τα περσικά θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 17.00, στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο, ενώ οι εγγραφές θα γίνονται μέχρι τις 21/10.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης