Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις κατά της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας προανήγγειλαν ΕΔΥΕΘ και άλλοι φορείς

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019, 22:33
Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις κατά της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας προανήγγειλαν ΕΔΥΕΘ και άλλοι φορείς

Κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες που θα κλιμακώνονται εν όψει της επίσκεψης του αμερικανού ΥΠΕΞ Μ. Πομπέο στην Αθήνα, προανήγγειλαν απόψε σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι της ΕΔΥΕΘ και άλλων φορέων της πόλης.

Η Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη της Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη φορείς (εργατικά συνδικάτα, συνταξιουχικές οργανώσεις, σύλλογοι γυναικών, φοιτητικοί σύλλογοι κα) ζητούν να μην ανανεωθεί από την κυβέρνηση και να καταγγελθεί η Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ, να κλείσει η βάση της Σούδας, να μην προστεθούν στο περιεχόμενο της συμφωνίας άλλες στρατιωτικές βάσεις να μην υπάρξει καμία συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό, την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε..

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ κ Νικ. Ζώκας ανέφερε ότι ξεκινάει καμπάνια συλλογής υπογραφών ενώ θα οργανωθεί στην Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση (άγαλμα Βενιζέλου) και πορεία ενάντια στην συμφωνία, στις 8 Οκτωβρίου, ημέρα της επίσκεψης του αμερικανού ΥΠΕΞ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019, 22:33