Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν υγειονομικοί για τις αναστολές εργασίας και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.

Οι υγειονομικοί ζητούν λήξη των αναστολών εργασίας, λένε «όχι» στις απολύσεις και απαιτούν μαζικές προσλήψεις. Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν το Σωματείο Εργαζομένων Ιπποκρατείου, το Συντονιστικό Νοσοκομείων, εργαζόμενοι του ΨΝΘ, το Σωματείο Εργαζομένων Κιλκίς, το Σωματείο Εργαζομένων Θεαγενείου, αλλά και η Ταξική Πορεία και το ΜΛ-ΚΚΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Γιάννης Κούτρας, δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας έπειτα από το πολύ επιτυχημένο διήμερο κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ όπου οι υγειονομικοί έδειξαν την οργή τους για τη διάλυση της δημόσιας δωρεάν υγείας. Συνεχίζουμε για να διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τις αναστολές, αυτό το άδικο μέτρο που διαλύει τη δημόσια υγεία, να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι».

Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» και Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης, ανέφερε τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα είναι προγραμματισμένη πανελλαδική κινητοποίηση μπροστά στις ΥΠΕ και στην Αθήνα μπροστά στο υπουργείο, ενάντια σε όλα αυτά που είχαμε το τελευταίο διάστημα. Στις δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ο τομέας της υγείας ήταν σαν να μην υπήρχε.

»Στα ζητήματα που αφορούν συναδέλφους σε αναστολή, που τους “έχουν στείλει στη Σπιναλόγκα”, άνθρωποι με τρεις και τέσσερις χιλιάδες αντισώματα, τους έβγαλαν εκτός συστήματος για να φέρουν “ενοικιαζόμενους”».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: grtimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης