Ο Χρήστος Κωστέλλος συνελήφθη για την δολοφονία του Πακιστανού σύζυγου της εγγονής του, στις 28/4/2018 στον Ασπρόπυργο. Καταδικάστηκε και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού και από εκεί μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο Κέντρο Κράτησης Χαλκίδας όπου και κρατείται.

Ο ίδιος με επιστολή του στη «Ζούγκλα» , ισχυρίζεται ότι δύο άλλα άτομα τον δολοφόνησαν όμως τα όσα είπε στους αστυνομικούς και το δικαστήριο κατά την εξέταση του ως βασικός ύποπτος, δεν τους έπεισαν και καταδικάστηκε σε ισόβια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η επιστολή του:

«Θέλω να σας παρακαλέσω όπως λάβετε σοβαρά υπόψιν σας αυτά που έχω να σας αναφέρω γιατί είναι η αλήθεια και αποδεικνύεται μέσω κρατικού εγγράφου της εγκληματολογικής υπηρεσίας. Στις 28/4/2018 στον Ασπρόπυργο δολοφονήθηκε ο Χαλήντ Πρεβέζ από τους Λ.Μ. και Ρ.Μ. και τον πέταξαν έξω από την πόρτα της φάρμας.

Βρέθηκα κατηγορούμενος εγώ κάτω από τα γεγονότα που έχω αναφέρει στον Ανακριτή κ. Βαρίτη εγγράφως και σας στέλνω το αντίγραφο αυτό για την πλήρη εικόνα των γεγονότων που βίωσα στην ΓΑΔΑ στις 28/4/2018 – 29/4/2018. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το άλλο έγγραφο είναι για την κακοδικία σε βάρος μου που αποδεικνύεται από τα έγγραφα των επιστημόνων που που βεβαιώνουν τους ισχυρισμούς μου για την αθωότητά μου.

Για το πως χειρίστηκαν την υπόθεσή μου πρωτόδικα έκανα κοινοποίηση προς Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Υπουργείο Εσωτερικών, Εισαγγελέα Πειραιώς, ΜΟΔ-ΜΟΕ με αρ. πρωτ. 13632/18-12-2020 προκειμένου να τους αφυπνίσω για άλλη μια φορά τις κακές ενέργειες που αποδεικνύεται από τα κρατικά έγγραφα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που που απευθύνομαι στους αρμόδιους του Κράτους που κωφεύουν στα λεγόμενά μου, γιατί δεν έχω λεφτά για να πληρώσω ακριβούς δικηγόρους που όλοι ξέρουμε πως λειτουργεί το σύστημα.

Ότι τους έχω στείλει το έχω αντίγραφο με καρμπόν για όλους τους λόγους. Το σύστημα που βιώνω από τα 9 χρόνια μου που μπήκα για δουλειά σαν φανοποιός σε έναν μάστορα μέχρι τα 19 χρόνια της ζωής μου και τώρα στα 66 ζω διαρκώς την αδικία τους.

Τα αποδεικτικά στοιχεία μου είναι στο (Β) σχετικό με αρ. πρωτ. 3022/9/38401 σελίδα 8 από 9 και μπήκαν στο Τμήμα Εθνικού Αρχείου.

Παρόλο που στο ίδιο έγγραφο εδάφιο 6, αναλύεται ο γενετικός τύπος STR που αποδεικνύει την αθωότητά μου και όχι μόνον.

Σας αποστέλλω αυτά για μια πρώτη ενημέρωσή σας και θέλω να γνωρίζετε πως ότι σας λέω είναι αλήθειες.

Για περισσότερες λεπτομέρειες της στιγμής του φόνου τους γαμπρού μας η αυτόπτης μάρτυρας η σύζυγος του θανόντα είναι η εγγονή μας που τράβηξε τα πάνδεινα στην ΓΑΔΑ στα 19 χρόνια τραβώντας την από τα μαλλιά πάνω από το αριστερό της μάτι και τα έχασε.

Με ξύλο την κοπάνησαν προκειμένου να μας κάνουν αυτό που πάντα θέλανε για να κλείσουν τον φάκελο όπως δήλωναν και στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» στις 13/8/2018.

Σύμφωνα με το Άρθρο 43 νομο. 4620/2019 ο εισαγγελέας πρέπει να ελέγξει τα πάντα και όχι η ΓΑΔΑ να είναι υπεράνω των δικαστών και να αποφασίζουν αυτοί.»

«Δηλώνω αθώος»

«Θέλω να σας ενημερώσω για το σύνολο της υπόθεσής μου, το πως έφτασα ως εδώ να είμαι κρατούμενος από τις 28/4/2018 έως σήμερα στο Κέντρο Κράτησης Χαλκίδας κατόπιν της δευτεροβάθμιας απόφασης που την βασίζουν σε ενδείξεις και εικασίες. Ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο δεν υπάρχει απέναντί μου και αγνοούν τα αποτελέσματα του DNA και αποτυπώματα, καταργώντας το σχετικό έγγραφο.

Αγνόησαν την απάντηση που αναλύει με διεθνώς αποδεκτές επιστημονικές μεθόδους. Αγνόησαν το Αρθρο 102 Κ.Π.Δ (Νόμος 4620 από 1/7/2020). Λέει δεν επιτρέπεται ο εισαγγελέας Πρωτοδικών να επηρεάσει την εκδίκαση μιας υπόθεσης ενώπιον του Ακροατηρίου. Τυχόν απόπειρα επηρεασμού αποτελεί βαρύ πειθαρχικό (αδίκημα ή παράπτωμα).

Ο εισαγγελέας πρωταρχικό σκοπό έχει την διαλεύκανση της και όχι την καταδίκη του κατηγορουμένου όπως έπραξαν στο πρωτοβάθμιο και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Βάσει του άρθρου 562 νομ.4620 1/7/2020 λέει αμφιβολίες σχετικά με το είδος και της διάρκειας της ποινής.

Δεν κόπιασαν να τον ελέγξουν τον Νόμο και με καταδίκασαν. Θα ρωτήσετε γιατί αυτό;

Λόγω της παραδοχής μου θα έκανα κάτω από τις συνθήκες που έχω καταθέσει εγγράφως στον Συνήγορο του Πολίτη με αρ.πρωτ. 2396 3-3-21 και στον ανακριτή αστυνόμο κ. Βαρίτη σε απάντηση στο έγγραφο με αρ. πρωτ. 291461/5857/11-2-2021 για λεπτομερή συμπεριφορά των αστυνομικών της ΓΑΔΑ την 29/4/2018.

Δεν έλαβαν υπόψιν το αριθ. 330 παρ. 1 ΠΚ να παρουσιάσουν τα αποδεικτικά στοιχειά. Παρουσιάζουν όμως ψευδείς δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. για τον βράχο με τα αίματα και μια τσάπα, ενώ το μηχάνημα σάρωσης δεν βρήκε τίποτα στην γύρω περιοχή.

Δεν έπαψαν να με κουράζουν άρρωστος ον με πυρετό και ημικρανίες που έχω από 17 ετών κάνοντας χειρότερη την κατάστασή μου χάρις ένα παυσίπονο που ζητούσα.

Με απειλές ακόμα πως θα δώσουν το δισέγγονό μας στο Χαμόγελο του Παιδιού για υιοθεσία και δεν θα το ξαναβλέπαμε ποτέ.

Με αυτό το ανορθόδοξο μέσο και με τη μέθοδο που έχω αναφέρει το πως έγινε και είπα στη ΓΑΔΑ (ναι, εγώ το έκανα) μόνον αυτό και τίποτα άλλο.

Μου απέσπασαν την ομολογία μου χωρίς να μου αναγνώσουν τίποτα με έβαλαν να υπογράψω.

Το υπόμνημα μαγειρεύτηκε με τον Σ.Γ. και τη ΓΑΔΑ με μια αμφισβητούμενη υπογραφή που δεν δέχτηκαν στο Πρωτοβάθμιο να κάνουν εξέταση κατ’ εντολήν του προέδρου της έδρας.

Με ανέκριναν όλη την νύχτα για να μου κάνουν αυτά που ανέφερα στον Ανακριτή και στον Συνήγορο του Πολίτη και για αυτό ζήτησα ενυπόγραφα κατά αντιπαράθεση με τους άνδρες της ΓΑΔΑ να γίνουν τα νόμιμα.

Στο Δευτεροβάθμιο δικαστήριο δεν έκαναν τον κόπο να διαβάσουν τίποτα, αυτό αποδεικνύεται από τη διαμάχη της κ.Προέδρου με τον συνήγορό μου για το θέμα με τα νύχια του θανόντα γαμπρού μας.

Η κ. Πρόεδρος ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει τέτοιο έγγραφο για τα νύχια και ο συνήγορός μου αποδεικνύει παρουσιάζοντας της το έγγραφο που έχει στα χέρια του και προσπάθησε να του το κρατήσει.

Επί της ουσίας του θέματος δεν είχαν ούτε μια ερώτηση να μου κάνουν παραμένοντας στα της ΓΑΔΑ χωρίς να αναφερθούν στην 22η τακτική Ανακρίτρια κάνοντας δικαστές μου την ΓΑΔΑ και όχι την δικαιοσύνη, το δικαστήριο. Με απλά λόγια με δίκασε η ΓΑΔΑ χωρίς να έχουν ανοίξει το κινητό που ανέφερε η αυτόπτης μάρτυρας και γυναίκα του θύματος γιατί μιλούσε την στιγμή του χτυπήματος, ούτε το cd με τις 482 φωτογραφίες του θανόντα στο σημείο που βρέθηκε.

Δεν ήταν στην έδρα το φονικό εργαλείο ούτε ιατροδικαστής να ταυτοποιήσει τα χτυπήματα που μόνο στο τριχωτό της κεφαλής είναι πέντε με διάφορες διαστάσεις χωρίς σπασμένα κόκκαλα από το σκαλιστήρι όπως αναγράφεται στο 4ο φύλλο του υπ. αριθμόν 4853/2018 βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημ/κών Αθηνών.

Κατόπιν αυτού βλέπω μια δίκη άδικη χωρίς να κάνουν οι δικαστές αυτά που υποχρεούνται βάση τον νόμο και πρέπει σύμφωνα με τον όρκο που έχουν δώσει αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά τους.

Αυτό που κάνουν δεν είναι μόνο επάγγελμα αλλά κάνουν λειτούργημα μιας και πρόκειται για ζωές των κρατουμένων και των οικογένειών τους.

Πως μπορούν να παίρνουν την απόφαση από το πρωτόδικο και να μην κάνουν κανέναν έλεγχο αν είναι έτσι το θέμα. Όσο για τον κύριο εισαγγελέα είδα έναν επιθετικό προκατειλημμένο απέναντι στους μάρτυρες υπεράσπισής μου λέγοντας πως έχω άλλη υπομονή στον αυτόπτη μάρτυρα που είναι η σύζυγος του θανόντα.

Ήταν χλευαστής μαζί με ειρωνεία απέναντί μου αυτήν να ερευνήσει σε βάθος την υπόθεση για να έχει ορθή κρίση για την απόφαση.

Αυτό μου δίνει την αφορμή να σκεφτώ πως έχει κάτι προσωπικό με εμένα και δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η στάση απέναντί μου, προκαλούσε με περιπαικτικό ύφος συνεχώς.

Δεν είχε την απορία να δει τι ήταν τα έγγραφα της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας που τους παρουσίασα για απόδειξη της αθωότητάς μου η απάντηση της κ. Προέδρου ήταν πως τα έχει στον φάκελο και τα γνωρίζει.

Αποδεικνύεται όμως πως δεν γνώριζε τι έλεγαν τα έγγραφα αυτά όπως έχω λάβει απάντηση από τον αρμόδιο αστυνόμο Α’ Ρ.Δ. με αρ. πρωτ. 1311/19/1700224.

Αυτά είναι περιληπτικά τα όσα μου συμβαίνουν και για αυτό χρειάζομαι την βοήθειά σας για την αποκατάσταση της αλήθειας και του δικαίου μιας και έχουν κατανομαστεί η Ρ.Μ. και η Λ.Μ.

Η 22η τακτική Ανακρίτρια (η δεύτερη) τους είχε συγκατηγορούμενους και τους εξαίρεσαν χωρίς να κάνουν ταυτοποίηση των ευρημάτων που μπήκαν στο αρχείο του κράτους που αναγράφονται στο (Β) στο σχετικό στην παράγραφο 8 με αρ.πρωτ. 3022/9/38401-ιε σελίδα 8 από 9.

Έχω στα χέρια μου αυτά τα έγγραφα αλλά και άλλα που αποδεικνύουν την αθωότητά μου και μπορώ να σας τα προσκομίσω. 

Το πως βρέθηκε το πτώμα, τι έγινε στην πόρτα, αν υπάρχει αίμα στο σημείο που βρέθηκε το θύμα και άλλα παρόμοια.

Θέλω κλείνοντας την επιστολή μου εκ των προτέρων να σας ευχαριστήσω πιστεύοντας πως θα υπάρξει η πολυπόθητη βοήθειά σας.

Με τιμή,

Κωστέλλος Χρήστος του Βασιλείου»

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης