Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, σε 69χρονο, το γιο του και τη νύφη του, που κρίθηκαν ένοχοι για την αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε πέρυσι τον Μάιο στο Δενδροπόταμο, κατά την οποία έπεσε νεκρός ένας 18χρονος μικροπωλητής και τραυματίστηκε σοβαρά ο 44χρονος πατέρας του.

Η φονική συμπλοκή έγινε ανάμεσα σε δύο οικογένειες Ρομά, δηλητηριάζοντας την ατμόσφαιρα στον οικισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστήριο επέβαλε τις εξής ποινές στους συνολικά έξι κατηγορούμενους, όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας:

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 69χρονος, ο γιος του και η νύφη του (οι δύο τελευταίοι είναι ανδρόγυνο) τιμωρήθηκαν με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ο καθένας, και παράλληλα, τους επιβλήθηκαν επιπρόσθετες ποινές κάθειρξης -κατά περίπτωση- από 10 έως 13 χρόνια. Οι βασικότερες πράξεις για τις οποίες κρίθηκαν ένοχοι είναι αυτές της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία.

Σε πολυετείς ποινές κάθειρξης καταδικάστηκαν τα δύο εγγόνια του 69χρονου, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε -υπό όρους- να τους αφήσει ελεύθερους ενόψει του Εφετείου. Ο εγγονός, στον οποίο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, τιμωρήθηκε με κάθειρξη 11 ετών, καθώς το δικαστήριο, κατ’ επιτρεπτή μεταβολή του κατηγορητηρίου, τον έκρινε ένοχο για απλή συνέργεια σε θανατηφόρα, σκοπούμενη σωματική βλάβη και σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δε αδελφή του, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών και 11 μηνών (χωρίς ελαφρυντικό). Ακόμη, συγγενικό πρόσωπο των κατηγορουμένων καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών, με τριετή αναστολή, για υπόθαλψη εγκληματία.

Στις απολογίες τους, οι βασικοί κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις σε βάρος τους πράξεις, χωρίς όμως να πείσουν, με τους ισχυρισμούς τους, δικαστές και ενόρκους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης