Θεσσαλονίκη: Έργα ύψους 2 εκ. ευρώ από το «Πράσινο Ταμείο»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012, 20:57
Θεσσαλονίκη: Έργα ύψους 2 εκ. ευρώ από το  «Πράσινο Ταμείο»
Πακέτο έξι προτάσεων θα υποβάλλει μέχρι τα μέσα Μαΐου για χρηματοδότηση προς το «Πράσινο Ταμείο» του ΥΠΕΚΑ, ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης είπε ότι έχουν εγκριθεί για το δήμο Θεσσαλονίκης κονδύλια ύψους 2 εκ. ευρώ, ωστόσο οι προτάσεις που υποβλήθηκαν έχουν προϋπολογισμό πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ, με το σκεπτικό να επωφεληθεί ο δήμος αν απορριφθεί έργο από κάποια άλλη περιοχή.

Πρόκειται για τα έργα

-Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου Οθωμανικού μνημείου Παζάρ Χαμάμ (Λουλουδάδικα-ιστορικό κέντρο), προϋπολογισμού 200.000 ευρώ και με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τεσσάρων μηνών.

- Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Κολυμβητηρίου Τούμπας, προϋπολογισμού 850.000 ευρώ και με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έξι μηνών

-Ανάπλαση παιδικών χαρών για πιστοποίηση, προϋπολογισμού 592.000 ευρώ και με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης εννέα μηνών.

- Ανάπλαση πλατείας Καούδη, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ και με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης εννέα μηνών.

-Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου διατηρητέου κτιρίου Αναγεννήσεως, προϋπολογισμού 489.193 ευρώ και με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έξι μηνών.

-Έργα αναπλάσεων σε πάρκα και νησίδες πρασίνου προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τεσσάρων μηνών.

Ως ημερομηνία λήξης της επιλεξιμότητας και ολοκλήρωσης των προτεινομένων έργων, ορίζεται η 30η Οκτωβρίου 2012 και μπορεί να περιλαμβάνει και έργα που έχουν ήδη δημοπρατηθεί.

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012, 20:57