Νεαροί επιτέθηκαν με τσιμεντόλιθους, πέτρες και καδρόνια το βράδυ της Πέμπτης στον ξενώνα της «Άρσις – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων» στην Περαία, όπου φιλοξενούνται 25 ασυνόδευτοι πρόσφυγες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Άρσις, «όλα άρχισαν όταν οκτώ νεαροί έβρισαν και κυνήγησαν αναίτια μια παρέα έξι ασυνόδευτων παιδιών που κάθονταν σε πλατεία κοντά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας, δίπλα στον ξενώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπιασαν και χτύπησαν στο κεφάλι με καδρόνι ένα 16χρονο παιδί από το Πακιστάν και στη συνέχεια το γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο και του έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο. Το παιδί γλίτωσε χάρη στην παρέμβαση δύο διερχόμενων ανδρών οι οποίοι υπερασπίστηκαν το προσφυγόπουλο και οι επιτιθέμενοι τράπηκαν σε φυγή».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μετά το επεισόδιο συγκεντρώθηκαν περίπου 30 με 40 νεαροί και έφτασαν έξω από τον ξενώνα με επιθετικές διαθέσεις, πετώντας πέτρες, τσιμεντόλιθους και καδρόνια. Οι εργαζόμενοι της Άρσις ασφάλισαν τη δομή για να προστατέψουν τα παιδιά που ήταν μέσα και η επίθεση έληξε με την παρέμβαση των γειτόνων, που βγήκαν στα μπαλκόνια και άρχισαν να φωνάζουν, και τότε οι επιτιθέμενοι αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή.

Όταν η Αστυνομία έφτασε στο σημείο έπειτα από κλήσεις εργαζομένων της δομής και γειτόνων, ασκήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη κατά αγνώστων, ενώ ο τραυματισμένος ανήλικος εξετάστηκε από ιατροδικαστή, το πόρισμα του οποίου αναμένεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Άρσις καταγγέλλει την αναίτια επίθεση και επισημαίνει την καταλυτική παρέμβαση κατοίκων της Περαίας, που έχουν αγκαλιάσει τον ξενώνα.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη δομή της Άρσις λειτουργεί στην Περαία από τις 5 Απριλίου και φιλοξενεί 25 ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, στο πλαίσιο του έργου «ΜΕΤΟΙΚΟΣ» του Ταμείου Ασύλου, που εντάσσεται στο Ταμειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ΕΠΑ 2021-2025.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης