Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξιχνίασαν υπόθεση εκβίασης σε βάρος 29χρονου.

Συνελήφθησαν για την υπόθεση δύο 27χρονα άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Εκβίασης», «Υπεξαίρεσης», παράβασης του Νόμου «περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και Νόμου «Περί όπλων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προηγήθηκε καταγγελία 29χρονου, σύμφωνα με την οποία, ο καταγγέλλων, όφειλε σε έναν εκ των παραπάνω 27χρονων, το χρηματικό ποσό των 285 ευρώ, έπειτα από μεταξύ τους οικονομική συναλλαγή, που έλαβε χώρα περί τα μέσα του τρέχοντος μηνός. Σε μεταγενέστερο χρόνο, ο 29χρονος παραχώρησε προσωρινά στον 27χρονο δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του, την οποία εκείνος ιδιοποιήθηκε παράνομα, αποκρύπτωντάς την και ζητώντας χρηματικό ποσό, προκειμένου να την επιστρέψει.

Τη Δευτέρα σε προκαθορισμένη συνάντηση, σε περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ο 27χρονος παρέλαβε από τον καταγγέλοντα, συμφωνηθέν χρηματικό ποσό ύψους 600 ευρώ, παραδίδοντας την υπεξαιρεθείσα μοτοσικλέτα και στη συνέχεια συνελήφθη. Επίσης, σε κοντινή απόσταση εντοπίσθηκε και συνελήφθη έτερος 27χρονος, ο οποίος επόπτευε τον περιβάλλοντα χώρο.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-επτά μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους (16,8) γραμμαρίων,
-ένα μικροδέμα κοκαΐνης βάρους (0,5) γραμμαρίου,
-δέκα ναρκωτικά δισκία,
-το χρηματικό ποσό των (1.350) ευρώ,
-μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,
-τέσσερις κάλυκες πυροβόλου όπλου και (1) κάλυκας αβολίδοτου φυσιγγίου και
-τρεις βολίδες φυσιγγίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης