Θεσσαλονίκη: Δύο επιθέσεις με γκαζάκια τα ξημερώματα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021, 10:25
Θεσσαλονίκη: Δύο επιθέσεις με γκαζάκια τα ξημερώματα

Εμπρηστικές επιθέσεις με αυτοσχέδιους μηχανισμούς, αποτελούμενους από γκαζάκια, σημειώθηκαν τα ξημερώματα σε δύο σημεία της ανατολικής Θεσσαλονίκης και σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα άγνωστοι τοποθέτησαν τρία γκαζάκια με εύφλεκτο υγρό στην είσοδο πολυκατοικίας επί της οδού Αλεξάνδρου Μιχαηλίδη 23. Ένα από αυτά εξερράγη, ενώ προκλήθηκαν φθορές σε μετρητές ρεύματος και στην τζαμαρία της εισόδου.

Σχεδόν ταυτόχρονα, στην ίδια περιοχή έγινε η δεύτερη επίθεση, με στόχο κατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ που βρίσκεται στην οδό Βασ. Όλγας 11. Ο μηχανισμός εδώ αποτελούνταν από ένα γκαζάκι, που δεν εξερράγη, παρά την προσπάθεια των δραστών να τον πυροδοτήσουν. Ωστόσο από τη θερμότητα ξέσπασε μικρής έκτασης φωτιά. Και στις δύο περιπτώσεις κλήθηκε η πυροσβεστική. Τα περιστατικά ερευνώνται από την αστυνομία.

Στο μεταξύ, παρανάλωμα του πυρός έγινε στις 03:30 τα ξημερώματα σταθμευμένο δίκυκλο στην περιοχή της Πυλαίας. Στο σημείο επιχείρησε η πυροσβεστική, ενώ υπό έρευνα είναι τα αίτια της φωτιάς.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021, 10:31