Σε δηλώσεις συμπαράστασης προς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Αττική προχωρούν δήμοι της Μακεδονίας, ενώ λαμβάνονται πρωτοβουλίες από τις τοπικές αυτοδιοικήσεις για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της για την ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην Αττική και την αμέριστη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς και σε όσους εξακολουθούν να δίνουν μάχη για τη ζωή τους. Σε ανακοίνωση του δήμου επισημαίνεται ότι η δημοτική αρχή βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς των πυρόπληκτων Δήμων και της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο τις πληγείσες περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από συνεννόηση, αύριο και μεθαύριο, από τις 9 το πρωί τις τη μία το μεσημέρι θα συγκεντρωθούν στο Περίπτερο 16 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είδη πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα: νερά και χυμοί σε ατομική συσκευασία, γάλα μακράς διάρκειας, κρουασάν, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, φρυγανιές, κονσέρβες και μωρομάντηλα. Εφόσον παραστεί ανάγκη, η συγκέντρωση τροφίμων θα παραταθεί, ενώ η διοίκηση του Δήμου θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, προκειμένου να συγκεντρώσει και να προσφέρει οποιαδήποτε υλική βοήθεια κρίνουν αναγκαία τα αρμόδια όργανα Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, λόγω εθνικού πένθους που κηρύχθηκε στη χώρα μας, ακυρώνεται σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, η προγραμματισμένη, στο πλαίσιο των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου, παράσταση «Από το γάμο στο διαζύγιο» από το Θεσσαλικό Θέατρο. Το Θεσσαλικό Θέατρο με έκτακτο δελτίο τύπου που εξέδωσε, ακυρώνει και άλλες παραστάσεις του στην περιφέρεια.

Εξάλλου, ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη ανακοίνωσε ότι συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος, εκφράζει μεγάλη οδύνη και ανείπωτη θλίψη για την πύρινη λαίλαπα που προκάλεσε την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών, εκατοντάδων σπιτιών και περιουσιών, και γνωστοποιεί ότι ματαιώνει το παραδοσιακό πανηγύρι- «Κουρμπάνι» που επρόκειτο να γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής της Μεγαλομάρτυρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, απέστειλε επιστολή συμπαράστασης προς τους δημάρχους των πληγεισών από τις πυρκαγιές περιοχών της Αττικής. Σε αυτήν κάνει λόγο για ανείπωτη εθνική τραγωδία, το μέγεθος της οποίας είναι ασύλληπτο και πρωτοφανές. Εκφράζει τη θλίψη του για την αδιανόητη συμφορά που έπληξε την περιοχή και το δράμα που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας και δηλώνει ότι ο δήμος θα βρεθεί στο πλευρό τους, προκειμένου να συμβάλλει στην ανακούφιση των πληγέντων.

Την αποστολή βοήθειας προς τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική αποφάσισε ο Δήμος Δέλτα, μετά από πρόταση του δημάρχου Ευθύμη Φωτόπουλου.

Ο Δήμος Καλαμαριάς ανακοίνωσε την αναβολή της προγραμματισμένης για αύριο Γιορτής της Σαρδέλας, που θα πραγματοποιείτο στο Πάρκο Ούλοφ Πάλμε στη Νέα Κρήνη.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Αλμωπίας Πέλλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αλμωπίας γνωστοποίησαν ότι ξεκινούν τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των πυρόπληκτων στην Αττική. Τα είδη αυτά θα συγκεντρώνονται στα γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.Α., στην Κεντρική Πλατεία Αριδαίας.

Αντίστοιχη πρωτοβουλία ανέλαβε και ο Δήμος Δοξάτου Δράμας, ο οποίος καλεί όλους τους δημότες, φορείς και συλλόγους του δήμου, να συμβάλλουν στη δράση αυτή και να προσφέρουν τα είδη πρώτης ανάγκης στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα (Δοξάτο, Κύργια, Άγιο Αθανάσιο) και στον χώρο του Δημαρχείου στο Καλαμπάκι.

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού γνωστοποίησε, εξάλλου, ότι λόγω της τραγωδίας, αναβάλλεται η αυριανή μουσικοθεατρική παράσταση (“Ο Αττίκ στο Παρίσι”) σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης