Την Παρασκευή θα συνεχιστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης η δίκη για τον θάνατο του 28χρονου Βούλγαρου, ο οποίος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από οπαδούς του ΠΑΟΚ και έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο. Η υπόθεση εκφωνήθηκε την Τετάρτη και κληρώθηκαν οι ένορκοι, αλλά διεκόπη λόγω λήξης του ωραρίου της γραμματείας.

Ενώπιον των τριών τακτικών και τεσσάρων λαϊκών δικαστών, βρίσκονται συνολικά οκτώ άτομα, μεταξύ αυτών η 27χρονη οδηγός του οχήματος, η οποία διώκεται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο, και ο 49χρονος πρώην σύντροφός της που φέρεται να οργάνωσε την επίθεση εναντίον του άτυχου άντρα και των φίλων του, και διώκεται ως ηθικός αυτουργός στην πράξη της ανθρωποκτονίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα παραμένουν προφυλακισμένα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους έξι κατηγορουμένους που είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τις πράξεις της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της συμπλοκής, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κ.ά.

Η υπόθεση διαδραματίστηκε το απόγευμα της 5ης Ιανουαρίου του 2020, στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ο 28χρονος είχε ταξιδέψει από το Πλόβντιβ με συμπατριώτες του στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν την ποδοσφαιρική αναμέτρηση του Άρη με τον ΠΑΟΚ, που διεξήχθη την προηγούμενη μέρα στο γήπεδο “Κλ. Βικελίδης”. Καθώς η παρέα των Βούλγαρων οπαδών (ποδοσφαιρικής ομάδας που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τους οπαδούς του Άρη) αποχωρούσε από καφετέρια της περιοχής, δέχθηκαν βίαιη επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο 49χρονος κατηγορείται ότι ειδοποίησε τους οπαδούς να φτάσουν στο σημείο όπου έγινε η συμπλοκή, στην οποία φέρεται να συμμετείχε και ο ίδιος. Ακολούθως, πάντα κατά το βούλευμα, ο 49χρονος έδωσε εντολή στην 27χρονη να περάσει με το όχημα πάνω από το σώμα του άτυχου άνδρα, καθώς εκείνος κείτονταν αιμόφυρτος στο οδόστρωμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κατάλογος των μαρτύρων του κατηγορητηρίου περιλαμβάνει 23 άτομα και η δίκη αναμένεται να διαρκέσει μέρες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης