Πορεία διαμαρτυρίας για την εστία ρύπανσης που προέρχεται από τις σπασμένες πλάκες αμιάντου που βρίσκονται μέσα στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο του Χίτζου, μια ανάσα κυριολεκτικά από τον αύλειο χώρο των σχολείων, πραγματοποιησαν μαθητές του δήμου Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όχι στον αμίαντο» φώναξαν σήμερα το πρωί μαθητές, καθηγητές και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Πολίχης, του 2ου Γυμνασίου Πολίχνης, του 4ου Δημοτικού Πολίχνης, του 4ου Νηπιαγωγείου Πολίχνης και του 13ου Νηπιαγωγείου Πολίχνης, σύμφωνα με το seleo.gr.

Παράλληλα προχώρησαν και σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου, θέλοντας να δείξουν με αυτόν τον τρόπο την αγανάκτησή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμος Παύλου Μελά συμπαρίσταται στο δίκαιο αίτημα των μαθητών και ζητάει από τους εμπλεκόμενους ιδιοκτήτες να βοηθήσουν στην άμεση επίλυση του ζητήματος. Μάλιστα, σε συνέχεια των επιστολών, των καταγγελιών αλλά και όλων των απαραίτητων ενεργειών που έχει κάνει ο Δήμος, έχουν γίνει και δύο σχετικές ερωτήσεις στην Ελληνική Βουλή για το θέμα.

«Θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι ο Δήμος Παύλου Μελά αδυνατεί να λύσει μονομερώς το ζήτημα, καθώς δεν διαθέτει ούτε το απαραίτητα εκπαιδευμένο προσωπικό ούτε και τον απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς η κατάσταση είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πρασίνου κ. Αθανάσιος Λαζαρίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο Χίτζου έχει κατασχεθεί το 2008 από την AlphaBank και από τότε παραμένει έρμαιο των λεηλασιών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης