Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές των 14 διαδηλωτών που κατηγορούνται ότι επιχείρησαν το πρωί, στη διάρκεια διαμαρτυρίας, να εμποδίσουν συνεργείο του δήμου Θεσσαλονίκης να προβεί σε κοπή δέντρων, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στο κέντρο της πόλης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη βία, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Οικολογία – Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος (κατά τη δικογραφία αντιμετωπίζει επιπλέον τις πράξεις της αντίστασης και της εξύβρισης). Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης με την αυτόφωρη διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Στο μεταξύ, τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η αστυνομική επιχείρηση, με τις προσαγωγές μελών οργανώσεων -μεταξύ των οποίων και του επικεφαλής του συνδυασμού «Οικολογία – Αλληλεγγύη» Μιχάλη Τρεμόπουλου- που διαμαρτύρονταν για τις παρεμβάσεις κοπής επικίνδυνων δέντρων είχε εκφράσει νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σε επικοινωνία που είχε με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως φαίνεται, στο βίντεο του ΟΡΕΝ αστυνομικοί επιχείρησαν αρχικά να απομακρύνουν τον Μιχάλη Τρεμόπουλο επιτρέποντας του, στη συνέχεια, να μιλήσει στο κινητό του τηλέφωνο και να παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό. Όταν, όμως, η συνέντευξη ολοκληρώθηκε αστυνομικοί επιχείρησαν να προσαγάγουν τον Μιχάλη Τρεμόπουλο, ο οποίος αρνήθηκε να συνεργαστεί, με αποτέλεσμα οι άνδρες της ΕΛΑΣ να τον τραβήξουν μέχρι το περιπολικο.

 

 

Πηγή: grtimes.gr, voria.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης