Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή έξω από το Υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, στη Θεσσαλονίκη.

Οι διαμαρτυρόμενοι απαιτούν να «δοθεί μια λύση τώρα» σχετικά με τους περίπου 13 χιλιάδες εκπαιδευτικούς που παραμένουν άνεργοι επειδή δεν συμπεριλήφθηκαν στους «αξιολογικούς πίνακες» του νόμου Γαβρόγλου και έχουν αποκλειστεί και από τους διορισμούς, σύμφωνα με τους ίδιους, στην Ειδική Αγωγή, αλλά και από τις προσλήψεις αναπληρωτών της φετινής χρονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «πρόκειται για τους απορριφθέντες λόγω του παραβόλου των 3 ευρώ, αλλά και άλλους λόγω έλλειψης εξομοίωσης ή εξαιτίας τεχνικών λαθών του συστήματος. Την ίδια στιγμή άλλοι εκπαιδευτικοί που για 10 και πλέον χρόνια “όργωναν” τη χώρα, στηρίζοντας το δημόσιο σχολείο, κατρακύλησαν εκατοντάδες και χιλιάδες θέσεις στους πίνακες εξαιτίας του νόμου Γαβρόγλου, που τσακίζει την προϋπηρεσία».

Απαιτούν την άμεση ένταξη προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή της τροπολογίας που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα με την ένταξη όλων των απορριφθέντων εκπαιδευτικών της 1ΓΕ/2019, 2ΓΕ/2019, 1ΕΑ/2019, 2ΕΑ/2019, 3ΕΑ/2019 και 1ΓΤ/2020 στους οριστικούς πίνακες.

Τα αιτήματά τους:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Άμεση ένταξη όλων των απορριφθέντων λόγω παραβόλου, εξομοίωσης και τεχνικών λαθών στους «αξιολογικούς πίνακες», ώστε να έχουν τη δυνατότητα πρόσληψης ως αναπληρωτές τη φετινή χρονιά αλλά και να μην αποκλειστούν από ενδεχόμενους μόνιμους διορισμούς – Καμία/κανένας αποκλεισμένος λόγω παραβόλου, μη εξομοίωσης ή τυχαίων διαδικαστικών, γραφειοκρατικών λαθών.

• Κατάργηση του νόμου 4589/2019 (προσοντολόγιο) που απαξιώνει το πτυχίο και την προϋπηρεσία – Μαζικούς μόνιμους διορισμούς – Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτ(ρι)ών αποκλειστικά με το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία.

 • Κατάργηση του θεσμού της τρίμηνης σύμβασης και των τοπικών προσλήψεων.

Όπως δήλωσε εκπαιδευτικός έπειτα από συζήτηση με τη διευθύντρια του υπουργείου, γνωρίζουν το πρόβλημα και έχουν ήδη ενημερωθεί. «Για ακόμη μια φορά πέταξαν το μπαλάκι στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Παιδείας. Απαιτούμε άμεσα να λύσουν το πρόβλημά μας, θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τον ΑΣΕΠ και περιμένουμε μια τροπολογία από αυτούς για το θέμα του παράβολου, καθώς, αν δεν λυθεί, θα συνεχίσουμε τις μαζικές κινητοποιήσεις» ανέφερε συγκεκριμένα.

Πηγή: thesstoday.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης