Το ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς στον κεντρικό σταθμό του ΟΣΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλει ένας 19χρονος φοιτητής.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι αστυνομικοί τον χτύπησαν στο πρόσωπο και μετά με το γόνατο στο κεφάλι, και τον ακινητοποίησαν με λαβές όπως στον άτυχο Τζορτζ Φλόιντ που έχασε τη ζωή του στις ΗΠΑ. Κι όλα αυτά κάτω από αποδοκιμασίες επιβατών του ΟΣΕ που ήταν παρόντες και κατέγραψαν το περιστατικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 19χρονος φοιτητής μαζί με τρεις φίλους του, όλοι από τη Φλώρινα, επέστρεφαν με το τραίνο την περασμένη Τετάρτη από διακοπές στη Χαλκιδική. Ο 19χρονος, όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο, εισήλθε στον σταθμό χωρίς να φοράει μάσκα, όμως αμέσως μετά την παρατήρηση του υπαλλήλου της εταιρίας σεκιούριτι αγόρασε από το φαρμακείο του σταθμού και φόρεσε.

Ο νεαρός, οδηγήθηκε μετά το επεισόδιο στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης από όπου και αθωώθηκε.

Η πρωτοφανής ιστορία ξεκίνησε όταν ανέβασε το πόδι του στο χερούλι της καρέκλας όπου καθόταν στην αίθουσα αναμονής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σηκώθηκα να βγω για τσιγάρο και μπήκε μπροστά μου ο φύλακας. Ήταν τεράστιος. Του λέω θα βγω για τσιγάρο, τα πράγματά μου εκεί είναι και με εμπόδιζε. Εκείνη την ώρα έρχεται ο αστυνομικός με πιάνει από το μπράτσο και λέει «δεν πας πουθενά», ενώ αντέδρασα και τράβηξα το χέρι και στο δευτερόλεπτο με χτύπησε ένα χαστούκι στο πρόσωπο. Μετά μου καρφώνει ένα γονατίδι στο κεφάλι και άρχισε να τρέχει η μύτη μου. Μετά δεν κατάλαβα τι έγινε», περιέγραψε ο 19χρονος στο δικαστήριο σύμφωνα με το seleo.gr. Στη συνέχεια περιέγραψε ότι ένα μπουλούκι αστυνομικών πήγε από πάνω του και πως ένας εξ αυτών τον χτυπούσε με κλομπ. «Φώναζαν οι γιαγιάδες και έλεγαν ότι οι αστυνομικοί ήταν αλήτες, μαζεύτηκε κόσμος», ανέφερε στην απολογία του. «Εντάξει έκανα λάθος που συμπεριφέρθηκα έτσι, ειρωνεύτηκα, όμως ήταν λόγος να με χτυπήσουν; Σας λέω έφαγα πολύ ξύλο. Δείτε τι έγινε στο βίντεο» υποστήριξε αναφερόμενος σε εικόνες που ήδη έχουν δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο και ζήτησε ο συνήγορός του να καταθέσει στο δικαστήριο.

Προηγουμένως ο αστυνομικός που τον συνέλαβε ισχυρίστηκε ότι ο 19χρονος όταν του έκανε παρατήρηση, τον εξύβρισε. Όπως είπε, όταν του ζήτησε τα στοιχεία του επειδή δεν φορούσε μάσκα αρνήθηκε να του τα δώσει και τελικά τον συνέλαβε επειδή αντιστάθηκε.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του, αλλά το δικαστήριο τελικά αθώωσε τον νεαρό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης