Θεσσαλονίκη: Ανακοίνωση εργαζομένων της ΕΛΒΟ για τις μετατάξεις τους

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 6 Ιουλίου 2019, 20:44
Θεσσαλονίκη: Ανακοίνωση εργαζομένων της ΕΛΒΟ για τις μετατάξεις τους

Τη διαβεβαίωση ότι το Σωματείο Εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) "θα συνεχίσει τις ενέργειες, ώστε η διαδικασία της μετακίνησης του προσωπικού της εταιρίας (στο πλαίσιο των μετατάξεων) να ολοκληρωθεί επιτυχώς για το σύνολο των συναδέλφων, αμέσως μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης, η οποία θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου" δίδουν με σημερινή ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι. Παράλληλα εκφράζουν τις ευχαριστίες τους σε όλους όσοι συνέβαλαν στην εξέλιξη και την ολοκλήρωση της διαδικασίας των μετατάξεων ενός σημαντικού μέρους του προσωπικού της ΕΛ.Β.Ο.

Όπως υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση, η ΕΛ.Β.Ο. τελεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης από την 27η Ιανουαρίου 2014. "Αποτέλεσμα αυτής της καταστροφικής πολιτικής επιλογής για την εταιρεία, υπήρξε ο μαρασμός και ταυτόχρονα  η παραγωγική και εμπορική της απαξίωση. Όλα τα προηγούμενα χρόνια το Σωματείο των εργαζομένων προσπάθησε με συνεχείς παρεμβάσεις του προς όλο το φάσμα πολιτικών φορέων να επισημάνει την αναγκαιότητα της επανεκκίνησης του εργοστασίου κάτω από ένα καθεστώς ενιαίου δημόσιου αμυντικού φορέα. 

Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι η ΕΛ.Β.Ο. μπορεί και πρέπει να συνεχίσει να παράγει προς όφελος της Άμυνας και της Ελληνικής  Οικονομίας γενικότερα, φθηνά και ποιοτικά οχήματα είτε αυτά εξυπηρετούν τις ένοπλες δυνάμεις είτε την κάλυψη αναγκών σε μέσα μαζικής μεταφοράς, ή πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα κ.λ.π"

υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι.

"Δυστυχώς", προσθέτουν, "η ΕΛ.Β.Ο. συνεχίζει σε καθεστώς εκκαθάρισης  και παράλληλα  συρρικνώνεται  το προσωπικό  αριθμώντας σήμερα τους 300 εργαζόμενους από 1200 εργαζόμενους το 2000. Οι εργαζόμενοι της ΕΛ.Β.Ο. βιώνοντας την παραπάνω κατάσταση βρίσκονται σε μόνιμη συνθήκη  εργασιακής ανασφάλειας και φόβου απώλειας  της θέσεως εργασίας, έχοντας ο καθένας από εμάς  τουλάχιστον είκοσι χρόνια προϋπηρεσίας στην εταιρεία".

Οι εργαζόμενοι υπενθυμίζουν ότι με το άρθρο 40 του νόμου 4440 το οποίο ψηφίστηκε στις 2/12/2016 (και δεν καταψηφίστηκε από καμία κοινοβουλευτική ομάδα), δίνεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους  στην ΕΛ.Β.Ο. όπως και σε εργαζόμενους σε άλλες τρεις εταιρείες του Ελληνικού δημοσίου οι οποίες αντιμετώπιζαν παρόμοια με την ΕΛ.Β.Ο. προβλήματα να μεταταχθούν σε  άλλους φορείς του δημοσίου.

"Με την παρούσα ανακοίνωση θα θέλαμε να απευθύνουμε δημοσίως τις ευχαριστίες μας σε όλους όσους συνέβαλαν. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το προσωπικό, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους πολιτικούς προϊστάμενους  του  Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης την υπουργό Μ. Ξενογιαννακοπούλου, τον γενικό γραμματέα  Γρ.  Θεοδωράκη και τον ειδικό σύμβουλο Σ. Τσουκαλά" καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ

 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 6 Ιουλίου 2019, 20:47