“Δεν πέφτει καρφίτσα” στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης λένε χαρακτηριστικά οι επαγγελματίες του χώρου, καθώς η πληρότητα αγγίζει το 100% όχι μόνο μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, εν όψει της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που ανοίγει επισήμως τις πύλες της το Σάββατο.

“Η εικόνα της πόλης αυτές τις μέρες είναι κάθε χρόνο περίπου έτσι. Σφύζει από ζωή, καθώς την επισκέπτονται φορείς, επιχειρηματίες και πλήθος κόσμου” σημείωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ), Κωνσταντίνος Τορνιβούκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει γενικότερα αυξημένη τουριστική κίνηση σε σχέση με το παρελθόν, σύμφωνα με τον κ.Τορνιβούκα: “Όλον τον χρόνο, εκτός από την περίοδο λίγο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και περίπου έως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν πληρότητα της τάξεως του 65%-70% κατά μέσο όρο” προσθέτει.

Η εκάστοτε Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς και δύο κλαδικές εκθέσεις, η “Philoxenia” στον κλάδο του τουρισμού και η “Agrotica” στον πρωτογενή τομέα, είναι οι διοργανώσεις της ΔΕΘ-HELEXPO που “γεμίζουν” τα ξενοδοχεία της πόλης, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Κυριάκο Ποζρικίδη.

“Με τη ΔΕΘ-HELEXPO έχουμε κοινό βηματισμό και καλή συνεργασία για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης” δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας. «Στηρίζουμε ιδιαίτερα την πρωτοβουλία με τα θεματικά πάρκα και τις θεματικές εκθέσεις, ενώ από την πλευρά της η ΔΕΘ-HELEXPO συμμετέχει στη “Διπλωματία των Πόλεων” για την προβολή της Θεσσαλονίκης στο εξωτερικό» επεσήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ.Πέγκα το φετινό καλοκαίρι ήταν εξαιρετικό. Ιδιαίτερα κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο η πληρότητα των ξενοδοχείων άγγιξε το 90%. “Μιλώντας με τους ξενοδόχους διαπίστωσα ότι το καλοκαίρι η κίνηση ήταν τόσο αυξημένη που δεν αποκλείεται να έχουμε σπάσει ρεκόρ για την τελευταία δεκαπενταετία”, σημείωσε.

“Πράγματι, η τουριστική κίνηση τους θερινούς μήνες κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο σε λίγες μέρες που θα έχουμε τα επίσημα στοιχεία στα χέρια μας, θα μπορέσουμε να είμαστε ακριβείς και να μιλήσουμε με νούμερα” είπε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της ΕΞΘ, Ανδρέας Μανδρίνος.

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία της ΕΞΘ για το Α’ εξάμηνο η αύξηση που σημειώθηκε σε σχέση με πέρσι ήταν ελαφρώς ανοδική, όπως ανέφερε ο κ.Μανδρίνος.

Σημειώνεται ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2016 οι διανυκτερεύσεις Ελλήνων και αλλοδαπών στα ξενοδοχεία της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης έφτασαν τις 1.047.161 έναντι τις 1.018.519 πέρυσι. Οι διανυκτερεύσεις Ελλήνων αυξήθηκαν σε ποσοστό 6,38%, φτάνοντας στις 603.010, σε αντίθεση με εκείνες των αλλοδαπών, που σημείωσαν μικρή πτώση κατά 1,67% (444.151). Οι Έλληνες παραμένουν σταθερά πρώτοι στη σειρά της γενικής κατάταξης των εθνικοτήτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης