Γραπτή δήλωση απέστειλε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το 65% των μελών ΔΕΠ με το οποίο ζητούν να γίνει η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξή των μελών του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σε σχετική ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών αναφέρονται τα παρακάτω: «Ένας μεγάλος αριθμός μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (281 από τους 437 ή 65% επί του συνόλου) επέλεξε να τοποθετηθεί δημόσια, και με γραπτή δήλωση ζήτησε να ασκήσει ελεύθερα και απρόσκοπτα το εκλογικό δικαίωμα στην ανάδειξη των μελών του Συμβουλίου του Ιδρύματος, ανεξάρτητα από την αντίθεση ή όχι απέναντι στο ν.4009.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δηλώσεις αυτές συγκεντρώθηκαν μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με πρωτοβουλία συναδέλφων από όλα τα Τμήματα, ως αντίδραση στις οργανωμένες ενέργειες παρεμπόδισης της διεξαγωγής των εκλογών την Τετάρτη 15/2.

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καταδίκασε με ανακοίνωση της τη στάση ελαχίστων μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου μας αλλά και μεταφερομένων καθηγητών άλλων Πανεπιστημίων που σε εκτέλεση σχεδίου ματαίωσης των εκλογών που δημοσιοποιήθηκε, κινητοποίησαν φοιτητές με σκοπό την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας.

Πάνω από τις διαφωνίες μας, προέχει η υπεράσπιση της ομαλής ακαδημαϊκής λειτουργίας του πανεπιστημίου και η εξασφάλιση της συνέχειας της διοίκησης από το νέο ακαδημαϊκό έτος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:thessalianews
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης