«Ζεστό χρήμα» για το «λίφτινγκ» στον Σκορπιό, το θρυλικό νησί ιδιοκτησίας άλλοτε του Αριστοτέλη Ωνάση, ρίχνει ο Ρώσος κροίσος Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.

Στόχος είναι το νησί να μετατραπεί από «οικογενειακό αγροτουριστικό θέρετρο» σε «Πολυτελές Αγροτουριστικό Κατάλυμα – VIP Exclusive Club»Το έργο επενδυτικής αξίας 165 εκατ. ευρώ έχει ήδη ξεκινήσει με εργασίες δενδροφύτευσης ελιών κι άλλων καλλωπιστικών δέντρων. Οι συγκεκριμένες εργασίες βάσει σχεδιασμού θα ολοκληρωθούν έως τις αρχές Απριλίου και εν συνεχεία, έπειτα και από την αναμενόμενη έγκριση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, θα ξεκινήσουν και οι πρώτες χωματουργικές εργασίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος είναι το νησί να μετατραπεί από «οικογενειακό αγροτουριστικό θέρετρο» σε «Πολυτελές Αγροτουριστικό Κατάλυμα – VIP Exclusive Club».

Επί της ουσίας, ο Σκορπιός θα μετατραπεί σε ένα θέρετρο που θα προσελκύει ηχηρά ονόματα του διεθνούς τζετ σετ, από καλλιτέχνες έως μεγάλους και επιτυχημένους επιχειρηματίες.

Τι θα περιλαμβάνεται στη νέα εικόνα του Σκορπιού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιβλητικά κτήρια, γήπεδα, ξενοδοχείο 5 αστέρων, αμφιθέατρο: αυτές είναι κάποιες από τις νέες παροχές προς τους VIP καλεσμένους που θα παρέχει το νησί μετά την ανάπλαση.

Ειδικότερα, στα σχέδια του Ριμπολόβλεφ και του ομίλου που αναλαμβάνει το έργο είναι η δημιουργία 12 νέων πολυτελών κατοικιών, ενός 5άστερου ξενοδοχείου, ενός νέου αμφιθεάτρου, ελικοδρομίου, εκθεσιακών χώρων, αγροτικής φάρμας, πισίνων, τεχνητής λίμνης, μονάδας αφαλάτωσης θαλάσσιου νερού, μονάδας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων και μεγάλου οδικού δικτύου.

Ακόμη, προβλέπονται γυμναστήριο, χώροι αναψυχής με αίθουσα bowling, γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5, γήπεδο τένις διεθνών προδιαγραφών και φυσικά χώρος για τους στάβλους και την αρένα ιππασίας.

Επιπλέον θα γίνει επέκταση των δύο λιμανιών, με στόχο τη διευκόλυνση ελλιμενισμού πολυτελών σκαφών.

Τα έργα ανάπλασης του θρυλικού Σκορπιού, ύψους 165 εκατ., έχουν δρομολογηθεί από τον Οκτώβριο του 2018 και ήδη οι εργασίες στο νησί που ανήκε άλλοτε στην οικογένεια Ωνάση έχουν ξεκινήσει.

Από το συνολικό ποσόν του προϋπολογισμού, 76,6 εκατ. προορίζονται για τα κτηριακά έργα, 16,5 εκατ. για τα αθλητικά, 11,9 για τα οδικά και το ελικοδρόμιο, 10,3 εκατ. ευρώ για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και των ακτών.

Τα υπόλοιπα προορίζονται για λοιπές εργασίες ανάπλασης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης