Στη διάρκεια της προστασίας από τα αντισώματα που προκύπτουν είτε έπειτα από εμβολιασμό είτε από νόσηση με Covid-19 αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας η Μαρία Θεοδωρίδου, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κα. Θεοδωρίδου, η διάρκεια της προστασίας φτάνει έως και 7 μήνες. «Πριν λίγες ημέρες προδημοσιεύτηκε μια πολυκεντρική μελέτη, με τίτλο “Τα αντισώματα παραμένουν μέχρι 13 μήνες και μειώνουν τον κίνδυνο της επαναλοίμωξης”. Η μελέτη συμπεριέλαβε πάνω από 1.300 άτομα που νόσησαν και εμβολιάστηκαν», είπε η καθηγήτρια. Η κα. Θεοδωρίδου έκανε λόγο για ενθαρρυντικά αποτελέσματα, καθώς πρόκειται για την πρώτη μελέτη που αναφέρεται σε ανοσία για μεγαλύτερο του ενός έτους διάστημα. «Η σύστασή μας είναι μετά από νόσηση, να γίνεται μία δόση εμβολίου», δήλωσε ακόμα η κα. Θεοδωρίδου και πρόσθεσε: «Επιχειρήματα του τύπου οι μεταλλάξεις κάνουν ανενεργό το εμβόλιο δεν ισχύουν και όσοι το επικαλούνται κάνουν λάθος. Ο κύριος τρόπος αναχαίτισης των μεταλλάξεων είναι ο άμεσος εμβολιασμός όλων». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα υπάρχοντα εμβόλια μας προστατεύουν από την σοβαρή νόσο και το θάνατο και σε σημαντικό βαθμό και από τις μεταλλάξεις, τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης