Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος στις 9.00 το πρωί της Κυριακής διέβη το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου και ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή έδωσε το δικό του στίγμα για την πολύκροτη υπόθεση με τις χρυσές μίζες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στον ανακριτή, ο πρώην υπουργός ήταν φανερά εκνευρισμένος και οι φωνές του ξεπερνούσαν τα όρια του γραφείου. Κατά την έξοδό του αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις. Επιβιβάστηκε στο βαν της αστυνομίας και πήρε τον δρόμο της επιστροφής για τις φυλακές Κορυδαλλού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος αμφισβήτησε πλήρως τη νομιμότητα της διαδικασίας αλλά και της ποινικής δίωξης που έχει ασκηθεί σε βάρος του. Ο ίδιος αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανώτατου δικαστικού, κατά τη διάρκεια της συμπληρωματικής του απολογίας. Όπως τόνισαν οι συνήγοροί του, ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ ήταν εκνευρισμένος καθώς -όπως κατήγγειλε- δεν τηρείται η διαδικασία, ενώ ανακάλεσε και την προηγούμενη απολογία που είχε δώσει.

Για τον ίδιο θεωρείται άκυρη η προδικασία, μετά την απόφαση της Βουλής (περί παραγραφής αδικήματος δωροδοκίας) και ήδη έχει υποβάλλει σειρά ενστάσεων για το θέμα.

«Οι υπεύθυνοι κρύβονται»

Όπως άφησαν οι δικηγόροι του να εννοηθεί «το σύστημα εξουσίας που τον έφερε σε αυτή τη θέση ελέγχεται από τις δικαστικές αρχές», προφανώς φωτογραφίζοντας πρώην υπουργούς και επί πολλά χρόνια συνεργάτες του Κώστα Σημίτη, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στη λίστα του ΣΔΟΕ. «Οι άνθρωποι που ευθύνονται για τις περιπέτειες του Άκη κρύβονται» είπαν οι συνήγοροι του, Λ. Κοτσαλής, Γ. Παγορόπουλος και Γ. Νικολάου.

Επίσης επανέλαβε το αίτημά του να κληθούν και να καταθέσουν ως μάρτυρες τα μέλη του ΚΥΣΕΑ την περίοδο 1998-2000 αλλά και αξιωματούχοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Όπως είπαν οι δικηγόροι του, ο κ. Τσοχατζόπουλος πήρε μέρος στις συνεδριάσεις ως απλός εισηγητής και η απόφαση ελήφθη μετά από τέσσερις διαδοχικές συνεδριάσεις. Τη διεκπεραίωση των συμβάσεων ανέλαβε ο γενικός γραμματέας Εξοπλισμών, δηλαδή ο Γιάννης Σμπώκος και ο γενικός διευθυντής των ναυπηγείων.

Σε άλλο σημείο της απολογίας του, απευθυνόμενος προφανώς στην έκκληση του συνηγόρου της κόρης του, Αρετής, δήλωσε ότι αν αποφασίσει να μιλήσει θα το πράξει όταν θελήσει και δεν δέχεται καμία υπόδειξη για το πότε και το τι θα πει.

Έκκληση για την Βίκυ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Άκης δεν παρέλειψε να ζητήσει από τον ανακριτή να αφήσει ελεύθερη τη σύζυγό του, Βίκυ, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Να σημειωθεί ότι η Βίκη Σταμάτη επικαλούμενη ψυχολογικά προβλήματα αλλά και τη δημοσιότητα που θα έπαιρνε η προσέλευση της στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων δεν βρέθηκε σήμερα στο γραφείο του ανακριτή παρά την κλήτευσή της για συμπληρωματική απολογία.

Οι συνήγοροί του χαρακτήρισαν πολιτική την δίωξη σε βάρος και αμιγώς πολιτική την απόφαση. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί όταν εμφανιστεί ενώπιον του φυσικού του δικαστή ο Άκης Τσοχατζόπουλος, όπου είναι αποφασισμένος να δείξει την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

Απολογία Σαχπατζίδη

Ο Γ. Σαχπατζίδης, κατηγορούμενος για την υπόθεση «ΆκηςGate» κλήθηκε από τον ανακριτή να απαντήσει σε ερωτήσεις για την ιταλική εταιρεία, που προέκυψε από την έρευνα και στην οποία κατέληγαν εμβάσματα από άλλες δέκα εταιρείες.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η ιταλική εταιρεία ήταν συμφερόντων Άκη Τσοχατζόπουλου και αποτελούσε τη «δεξαμενή» και τον τελικό σταθμό εμβασμάτων ύψους 5,5 εκατ. ευρώ από άλλες εταιρείες μεταξύ των οποίων και μία που ενεπλάκη στα TOR- M1.

Ο Σαχπατζίδης υποστήριξε ότι τα εμβάσματα που έφτασαν στην ιταλική εταιρεία που εκπροσωπούσε, προέρχονταν από ένα ελβετικό fund που του είχε συστήσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος για επενδύσεις σε real estate και ενέργεια.

Διαβάστε επίσης:

Απολογήθηκαν οι 4 από τους 7 για την υπόθεση του Άκη

Στον ανακριτή οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος-Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης