Ρεπορτάζ: Γιώργος Στογιάννος

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής οι συμμετέχοντες στην 40ή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, η οποία ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής από τον Τύμβο του Μαραθώνα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και οι παρευρισκόμενοι φώναζαν συνθήματα όπως: «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά» και «ΗΠΑ και Ρωσία τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν».

Για λόγους ασφαλείας, τους διαδηλωτές ακολουθούσε ασθενοφόρο, καθώς διήνυσαν μεγάλη απόσταση, κάνοντας παρ’ όλα αυτά συχνές στάσεις.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποσπάσματα από την ομιλία του Θανάση Παφίλη:

 

 

Aπόσπασμα από το μουσικό πρόγραμμα της συγκέντρωσης, επιμελημένο από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Χρήστου Κολοβού:

 

Θανάσης Παφίλης

Δημήτρης Κουτσούμπας

Δ. Κουτσούμπας: Μοναδική ελπίδα η συντονισμένη πάλη των λαών

«Η όλο και πιο μεγάλη πρόσδεση της Ελλάδας στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, με ευθύνη της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, οδηγούν το λαό μας σε ακόμα μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια, στην ακρίβεια, σε επισιτιστική κρίση. Οδηγούν σε μεγαλύτερη εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και βεβαίως μεγαλώνουν τους κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Τις περιβόητες “δυτικές αξίες τους” απ’ όπου κι αν τις πιάσεις, λερώνεσαι. Μόνη λύση, μοναδική διέξοδος, μοναδική ελπίδα η συντονισμένη πάλη των λαών», δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στη συγκέντρωση.

Η επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τη 40ή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης ανέφερε τα εξής:

«Στα βήματα του πρωτομάρτυρα της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη βαδίζει για μία ακόμη χρονιά το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, μέσα από την 40ή Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης.

Η φετινή πορεία Ειρήνης, που εντάσσεται στο πλαίσιο του Διημέρου Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΕΕΔΥΕ, διεξάγεται στη σκιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, και για αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερα επίκαιρα τα συνθήματα για «Καμία συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανονατοϊκές βάσεις! Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολές εκτός συνόρων!».

Η πορεία ξεκίνησε το πρωί με την καθιερωμένη εκδήλωση στον Τύμβο του Μαραθώνα και μετά από αρκετές στάσεις θα καταλήξει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου και θα ολοκληρωθεί με συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. 

Στην εκδήλωση – υποδοχή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα, επιμελημένο από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο (ΠΜΣ)».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης