Θύμα απάτης έπεσε δικηγόρος στο Βόλο, όταν 23χρονος «χάκερ» από τη Θεσσαλονίκη κατάφερε να αποσπάσει από το λογαριασμό πιστωτικής του κάρτας πάνω από 10.000 ευρώ. Χθες (20/3) ο 23χρονος δράστης βρέθηκε στο εδώλιο ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, όπου και εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να υποκλέψει τα στοιχεία του θύματός του.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο 23χρονος, όλη η διαδικασία έγινε από τον υπολογιστή του και ο ίδιος χρησιμοποίησε παράνομες δεξαμενές πληροφοριών στο Dark Web, από όπου κατάφερε, αρχικά τον Απρίλιο του 2020 να αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία πιστωτικής κάρτας του θύματός του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νεαρός αρχικά προσπάθησε χωρίς επιτυχία να πραγματοποιήσει 4 συνολικά αναλήψεις, δύο των 1.000 και δύο των 1.500 ευρώ. Η συνέχεια της απάτης ήρθε λίγους μήνες αργότερα, όταν ο νεαρός τελειοποίησε το σχέδιο του.

Ο ίδιος χρησιμοποιώντας άγνωστο παράνομο λογισμικό κατάφερε να «κλωνοποιήσει» το λειτουργικό σύστημα του κινητού τηλεφώνου του θύματός του στο δικό του smartphone, με αποτέλεσμα να δέχεται εκείνος τις ειδοποιήσεις για επιβεβαίωση συναλλαγών από τον ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό του θύματος, ενώ το κινητό τηλέφωνο του τελευταίου «νεκρωνόταν» για ώρες.

Με τον τρόπο αυτό, σε διάστημα 5 ημερών, από 31/8 έως 4/9/20 ο νεαρός πραγματοποίησε 21 αγορές με την πιστωτική κάρτα του εξαπατηθέντα Βολιώτη, οι οποίες κυμαίνονταν από 0,80 ευρώ έως 2.872, και η συνολική αξία τους έφτασε τις 10.239 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 23χρονος, ο οποίος όπως έγινε γνωστό στη δικαστική αίθουσα έχει αναγνωρισμένα 67% ποσοστό αναπηρίας και βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού ενώ έχει διαγνωστεί με σύνδρομο Άσπεργκερ, ομολόγησε τις πράξεις του ενώπιον του δικαστηρίου.

Ο ίδιος κρίθηκε ένοχος για απάτη μέσω υπολογιστή κατά εξακολούθηση και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, η οποία αναστέλλεται υπό τον όρο της μερικής αποζημίωσης του θύματός του.

Πηγή: thenewspaper.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης