Το κοινωνικό και φιλανθρωπικό του πρόσωπο έδειξε και τον μήνα Απρίλιο το «Μ.Α.Ζ.Ι.-Με Αλληλεγγύη ζούμε ισότιμα», που, παρά τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού, προχώρησε σε μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών για την ενίσχυση ατόμων και δομών που βρίσκονται σε ανάγκη.

Αναλυτικά το Μ.Α.Ζ.Ι. μέσα στο διάστημα της δεύτερης φάσης του lockdown:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

*Εξασφάλισε ένα αμαξίδιο ειδικής κατασκευής για ένα εξάχρονο κοριτσάκι με παραπληγία.

*Προμήθευσε με ένα γυναικολογικό υπερηχογραφικό μηχάνημα με δύο κεφαλές (κολπική και 4d κοιλιακή) το Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Γουμένισσας Κιλκίς, με χορηγία από την εταιρεία Solarissunenergy στη μνήμη του επιχειρηματία Πωλ Καράσσο.

*Δώρισε ένα κλιματιστικό μηχάνημα air condition στο αγροτικό ιατρείο στον Ευρωπό Κιλκίς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

*Μοίρασε πασχαλινά τσουρέκια, αυγά και λαμπάδες στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Παντελεήμων».

*Μοίρασε σοκολατένια αυγά και λαμπάδες στα παιδιά, εφήβους και νέους του Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας.

*Προμήθευσε με κρέατα και κοτόπουλα την «Πνοή Ελπίδας».

*Προμήθευσε με τρόφιμα και καθαριστικά το «Προσφέρουμε από καρδιάς».

*Προμήθευσε με τρόφιμα τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Θεσσαλονίκης,

*την Αρωγή Θεσσαλονίκης,

*μεμονωμένα άτομα.

*Συνέχισε την οργάνωση και τον συντονισμό για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης των πολιτών με 25 εθελοντές ψυχολόγους σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

*Συνέχισε τη δράση για τη συλλογή πλαστικών καπακιών για την ανακύκλωση και τη μείωση χρήσης πλαστικών ειδών.

Η πρόεδρος του Μ.Α.Ζ.Ι. και δικηγόρος, κ. Αλεξάνδρα Γωγούση, σημείωσε: «Το Μ.Α.Ζ.Ι. παρέμεινε δραστήριο σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας προκειμένου να στηρίξει ανθρώπους και δομές που βρίσκονται σε πραγματική ανάγκη. Αισθάνομαι μεγάλη περηφάνια για τους εθελοντές, τους χορηγούς και τη διοίκηση του Συλλόγου καθώς απέδειξαν ότι, ακόμη και στις πιο δύσκολες συγκυρίες, μπορούμε να στεκόμαστε ο ένας στο πλευρό του άλλου και να αντιμετωπίζουμε Μ.Α.Ζ.Ι. τις αντιξοότητες. Μόνο για τον μήνα Απρίλιο προχωρήσαμε σε μια σειρά οκτώ δράσεων και πρωτοβουλιών για να βοηθήσουμε κοινωνικές δομές, δομές υγείας αλλά και μεμονωμένες περιπτώσεις συμπολιτών μας που μας χρειάστηκαν στο πλευρό τους.

Τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου του Μ.Α.Ζ.Ι. είναι:

Πρόεδρος: Αλεξάνδρα Γωγούση

Αντιπρόεδρος: Ευαγγελία Βαφειάδη

Γενική Γραμματέας: Κατερίνα Τζαμπάζη

Ταμίας: Χάιδω Τσάνταλη

Μέλη: Αναστασία Λαδένη, Κατερίνα Γουλανδρή

Δ. Μέλη: Γιολάντα Πεπέ, Ελεάνα Βλάχου-Τζιτζικώστα.

Σημειώνεται ότι για όλες τις δράσεις του Μ.Α.Ζ.Ι. τηρήθηκαν πλήρως όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επέβαλαν οι συνθήκες της πανδημίας, καθώς και οι συμβουλές των ειδικών γιατρών.

Τέλος σημειώνεται ότι το Μ.Α.Ζ.Ι. δεν απασχολεί εργαζομένους παρά μόνον εθελοντές, ενώ όλα τα έσοδά του προέρχονται από χορηγίες και δωρεές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης